Acer är en av de datortillverkare som lagt ribban högst inför sitt intåg på den så kallade tabletmarknaden. Företaget har nu genom sin vd Gianfranco Lanci avslöjat att det slutgiltiga målet är att sälja flest surfplattor i världen inom tre år, genom att redan inom en snar framtid roffa åt sig 10-20% av sagda marknad.

Exakt hur och var för man skulle lyckas med detta kan man inte avslöja. Men ganska nyligen visade man upp en serie kommande surfplattor med både ARM- och AMD-processorer under huven. Bland annat lite udda lösningar med en smartphone som man kallade både 100% telefon och 100% tablet. Men även en hybridplatta med gener från vanliga bärbara datorer där tangentsatsen bytts ut mot en extra pekskärm.

acer.dual
Acer Iconia ”Tablet-laptop” med Intels Core i5-480M CPU och Windows 7 Home Premium

Att Acer har en tuff uppförsbacke för att nå en marknadsledande position på tabletmarknaden är knappast en överdrift. Men om man planerar att urvattna sitt utbud av surfplattor med olika tablethybrider kan man kanske komma till sitt mål fortare än vad man tänkt sig, åtmintone internt.

Men tillverkaren har faktiskt ett av de mer spännande utbuden på gång. Eller vad sägs om en av de första AMD-baserade surfplattorna som enligt de senaste uppgifterna utrustas med en C-50 Ontario APU med dubbla kärnor och kraftfull integrerad grafikkrets i form av Radeon HD 6250.

acer.amd.tablet
Acer satsar på AMD:s Bobcat arkitektur i ny surfplatta

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid