Förutom en riktigt högupplöst surfplatta tillkännagav Acer en helt ny Ultrabook som blir företagets första med Intel Ivy Bridge och Thunderbolt. Företagets egna bästsäljare TimeLine ska även den få en refresh, i ett ännu tunnare format än tidigare.

Vi har sedan tidigare hört rykten om att Acer ändrat företagsfokus; de ska satsa på färre och mer utarbetade modeller än det motsatta vilket är mer sanning i dagsläget. Företaget har smygstartat med en presskonferens på CES där de visat upp totalt tre bärbara datorer, som ser ut att bli de mest stilrena från företaget hittills.

Acer Aspire S5 – en vidareutveckling av S3

Acer_Aspire_S5_1

Acer Aspire S5 blir företagets nya Ultrabook som ska ersätta deras nuvarande S3, som för övrigt är den billigaste Ultrabook-datorn på marknaden idag. Acer Aspire S5 ser i våra ögon ut som en vidareutveckling av S3 rent estetiskt, men de flesta nyheterna gömmer sig faktiskt invändigt.

Datorn som visades upp hade en ospecificerad 1,7 GHz-processor, vilket talar för att det är en Ivy Bridge-processor. Demonstrationsexemplaret kom utrustad med 8 GB RAM-minne, och en SSD på 128 GB vars ursprung och tillverkare är ännu obekräftat. Aspire S5 väger precis som S3 1,35kg, men mäter endast 15mm där den är som tjockast. Enligt de som haft möjlighet att känna och klämma på datorn kommer den med bortstad aluminium och känns mer robust i designen än S3. Även tangentbordet och touchpaden ska vara bättre.

Acer_Aspire_S5_3

Vad som är speciellt med Aspire S5 är en funktion de kallar för MagicFlip I/O, rapporterar Ultrabooknews. Med de slimmade designer vi ser på marknaden blir antalet portar i form av USB, HDMI med mera lidande. MagicFlip I/O gömmer sig i datorn och kan tas ur för att få tillgång till en fullstor HDMI-port, två USB 2.0 samt Intels proprietära gränssnitt Thunderbolt. Vi kan även tänka oss att MagicFlip I/O kan komma till nytta för de som vill ha lite mer höjd på tangentbordet när de skriver, men även extra ventilation finns att tillgå i detta läge.

Inga uppgifter om Acer Aspire S5 batteritid framgick. Lanseringen av Acer Aspire S5 sker under årets andra kvartal, vilket vi antar blir i samband med lanseringen av Intel Ivy Bridge.

Acer TimeLine Ultra – 20mm med optiska läsare

Acer_TimeLine_Ultra_1

Acer tillkännagav även två andra datorer på 14- respektive 15-tum som ingår i deras nya TimeLine Ultra-serie. Båda storlekar kommer att utrustas med en optisk DVD-läsare, och mäta så lite som 20mm vilket gör att de inkräktar på Intels Ultrabook-koncept. Även TimeLine Ultra utrustas med nästa generations Core i-processorer, vilket återigen antyder att det är Ivy Bridge det handlar om men vi antar att den har högre klockfrekvenser än den i Aspire S5 och att det inte är en 17W-modell. Batteritiden ska ligga på upp till 8 timmar enligt Acer.

Acer_TimeLine_Ultra_2 Acer_TimeLine_Ultra_3

Datorerna kommer finnas i butik med både hårddisk och SSD som alternativ, och mycket talar för att de blir ett billigare alternativ till de Ultrabooks som ska finnas ute på marknaden. Även här är det lansering under andra kvartalet som gäller, och de bör anlända tillsammans med deras nya Ultrabook Aspire S5.


Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid