Alienware är ett välkänt namn när det kommer till färdigbyggda stationära datorer och bärbara system och nu har företaget bekräftat sitt intresse i att börja tillverka egen datorhårdvara.

Dell-ägda Alienware är namn som många datorentusiaster hört minst en gång. Företaget är känt för att erbjuda färdigbyggda högpresterande datorer i egenutvecklade chassilådor och även bärbara datorer. Medans datorernas innehåll varit vad konsumenter kan köpa  löst från återförsäljare har chassilådorna endast gått att få tag i via inköp av kompletta system.

I en intervju med PCGamesN bekräftar dock Alienwares Frank Azor att företaget har ett intresse av att röra sig in på marknaden för fristående datorhårdvara. I intervjun nämner Azor företaget NZXT som startade som en chassitillverkare och sedan dess expanderat och nu även lanserat sitt första moderkort.

Azor går dock inte in i detalj vad för hårdvara tillverkaren kan tänkas börja erbjuda. Alienware må ha ett intresse i att börja tillverka egen hårdvara, men är inte intresserat av att helt enkelt köpa in existerande produkter, sätta sitt namn på produkterna och sedan sälja dessa vidare.

Enligt Azor är det denna mentalitet som hållit företaget från att ge sig in på en ny marknad då konkurrensen är så pass stark. Azor nämner bland annat hur grafikkortstillverkare har bemästrat tillverkning av egna kretskort och fabriksöverklockning. Alienware måste således hitta en strategi som kan särskilja företaget på den marknad det bestämmer sig för att försöka influera.

Alienware tillverkare idag inte bara färdigbyggda system, företagets namn finns även att hitta på till exempel datormöss, headsets och bildskärmar. Detta lämnar ett fåtal sorters kringutrustning kvar för Alienware att börja tillverka innan det mer eller mindre endast är intern hårdvara som kvarstår. Däremot är det mycket planering och strategier som måste spikas innan vi kan komma att se den lilla utomjordingens huvud dyka upp på hårddiskar, SSD-enheter eller grafikkort.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid