Small preview image

Alienware är mest kända för sina extrema gamingdatorer och nu verkar det som att man tänkt utöka sitt produktsortiment med monitorer. Det handlar inte heller om vilken monitor som helst då Alienware nyligen visat upp ett koncept för en panoramamonitor som erbjuder en upplösning på 2880×900 bildpunkter. Det är likvärdigt med två stycken bredbildsmonitorer med 1440×900 upplösning. Alienwares skapelse skiljer sig dock en hel del från de flesta LCD-baserade panoramalösningar vi tidigare rapporterat om. Då har det tydligt varit ett visst antal LCD-paneler som helt enkelt fästs bredvid varandra men här verkar Alienware designat monitorn från grunden för att ge en mer eller mindre sömlös panoramaupplevelse.



Den kurvade designen på monitorn får det att se ut som om man använder sig av tre bildpaneler men enligt Engadget som sett monitorn in action ser bildytan ut att vara uppdelad i fyra delar. Man använder sig inte heller av LCD-teknik utan DLP, en teknik som ofta används i storbildsTV-apparater eller projektorer.


The curvature of the 2880 x 900 rez screen mimics peripheral vision, and in action the performance seemed pretty flawless to our Crysis-dazzled eyes (official specs report less than .02-millisecond response time).


Alienwares panoramakoncept ser onekligen riktigt spännande ut för riktigt krävande gamers, men vi ska först se så att monitorn verkligen landar på marknaden. För att inte tala om vad priset landar på, Alienware brukar inte skämmas för att ta betalt för sina skapelser.


På Engadget finns det både flera bilder och en videopresentation av Alienwares panoramadisplay.


Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid