AMD:s komponentpaket 4700S Desktop Kit som tidigare förväntats innehålla en Xbox Series-processor ser efter en närmare titt ut att ha processorn och minnet från Sonys Playstation 5.

Tidigare har det Kina-exklusiva hårdvarupaketet AMD 4700S Desktop Kit dykt upp i både databasen för testsviten Geekbench och även hos en support-sida hos AMD själva. Paketet har spekulerats baseras runt den processor som driver den senaste generationens spelkonsoler från Microsoft. En processor som nu ser ut att egentligen kunna vara processor- och minnespaketet som Sony använder i Playstation 5.

Hemsidan Bodnara har publicerat en tydlig bild på processorenheten i hårdvarupaketet. Sätts denna bild bredvid systemkretsen för Sonys Playstation 5 är likheterna svåra att missa.

Det rör sig fortfarande om processorarkitekturen Zen 2. Enheten i AMD 4700S Desktop Kit ska erbjuda åtta kärnor och 16 trådar med en maximal turbofrekvens på 3,2 GHz. Detta tillsammans med 16 gigabyte 14 Gbps-minne från SK Hynix monterat på moderkortets baksida. Processorenheten är sedan sammankopplar med en AMD A77E Fusion-kontroller. Samma kontroller användes för systemkretsen hos Microsofts Xbox One-processor. Något som kan vara anledningen till att hårdvarupaketet tidigare påståtts bestå av Xbox-komponenter som inte riktigt nådde Microsofts krav.

Hårdvarupaketet kommer tillsammans med ett grafikkort i form av ett AMD Radeon RX 550. Detta då processorenheten egentligen är en APU-enhet men dess integrerade grafikkrets har inaktiverats. Bodnaro har tagit hårdvarupaketet genom ett par prestandatest och jämfört det mot en Intel Core i7-11700 och dess integrerade grafikkrets.

Hemsidan rapporterar att AMD 4700S Desktop Kit ska ha klått Intels processor i alla 3DMark-tester som kördes och även Overwatch samt PUBG. Intel-systemet ska dock ha varit något snabbare i speltiteln League of Legends. AMD-systemet ska ha haft ett övertag i minnesintensiva applikationer med dess GDDR6-minne som klådde det DDR4-3200-minne som användes för Intel-systemet med upp till 135 procent.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid