Arbetet är i full gång hos AMD att demonstera deras nya processorarkitektur på E3 som släpps framåt slutet av sommaren där man nu bekräftat prissättningen på en av deras FX-processorer, och visade upp en så kallad Holodeck på 180 grader, med passiv-3D och rejält uppskruvade inställningar i Dirt 3.

AMD:s Holodeck som visades upp på E3 drevs av tre projektorer och AMD Radeon HD 6990 4 GB. Lösningen hade en upplösning på 5 760 x 1 080 med alla inställningar uppskruvade till max på Dirt 3, samt att åskådare och testare som spelade det kunde uppleva passiv-3D utan behovet av extra glasögon.

Resultatet är rätt imponerande och Matt Davis och Simon Solotko från AMD berättade att det här är bara början då man i framtiden vill kunna visa upp det hela i ”720 grader” med en bild från vänster till höger, från topp till tå. Holodeck kommer ifrån den gamla science fiction franchisen Star Trek och är därför ett namn AMD inte kommer använda framöver på grund av ägande rätt av namnet från skaparna.

Annons

Nästa nyhet som troligtvis tilltalar fler läsare här på NordicHardware är att AMD:s PR som fanns närvarande på E3 bekräftat priset på FX-8130P som kommer med 8 kärnor verkligen kommer få en prislapp på 320 dollar, i runda slängar 3 000 kr. Det här som ska vara AMD:s toppmodell ska enligt tidigare rykten komma med en klockfrekvens på 3,8 GHz, 4,2 GHz med Turbo Core 2.0 och komma med ett TDP-värde på 125W men detta är uppgifter AMD inte vill kommentera i dagsläget.

Källa: Bright Side of News, Bright Side of News

Annons

6
Leave a Reply

Please Login to comment
6 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
Viking1962Mean MachineJacob Hugosson-Boris- Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
-Boris-
Medlem
-Boris-

[quote name=”smartidiot89″]Nu gör man reklam om processorn på deras hemsida, filmklippet påminner om en dålig Hollywood trailer :P[/quote]
Vilkas sida? Noterade innan förresten att på AMDs sida så har de rätt dålig reklam för Phenom II X6, typ ”tomorrows technology today” eller nåt. Passar dåligt när man har lite föråldrade processorer och snart släpper morgondagens processorer. 😉

Tord Nilsson
Medlem
Tord Nilsson

Det laggade till i spelet på ett ställe innan han började spela

Mean Machine
Gäst
Mean Machine

En sån där vägg och tre projektorer ska jag ha i mitt nästa boende, no matter what. Körde iRacing med en sådan vägg i LA på HD6800-lanseringen, det var det ballaste jag gjort. Iofs var den kopplad till en rigg med hydraulik, högtalare, ratt och pedal för ytterligare 300kkr, men ändå.

Tord Nilsson
Medlem
Tord Nilsson

[quote name=”Mean Machine”]En sån där vägg och tre projektorer ska jag ha i mitt nästa boende, no matter what. Körde iRacing med en sådan vägg i LA på HD6800-lanseringen, det var det ballaste jag gjort. Iofs var den kopplad till en rigg med hydraulik, högtalare, ratt och pedal för ytterligare 300kkr, men ändå.[/quote]

Det var väl du som inte spelar spel längre?