AMD kommer att berätta mer sin efterlängtade Polaris-arkitektur den 1:e juni, detta under ett direktsänt pressevent från datormässan Computex i Taiwan.

Polaris är AMD:s första GPU-arkitektur tillverkad på 14-nanometer finfet-teknik och företagets nya grafikkretsar ska bland annat leverera 2,5 gånger högre prestanda per watt än sina nuvarande kretsar.

Nu bekräftar AMD att man den 1:e juni kommer att hålla ett pressevent på Computex-mässan i Taiwan där det bland annat kommer att levereras ”Polaris-uppdateringar”. Presseventet som kommer att sändas live på nätet ska även omfatta en lansering av sjunde generationens APU-processorer från AMD. De nya APU-kretsarna Bristol Ridge och Stoney Ridge kommer att baseras kring dagens Carrizo-familj och inte använda sig av Zen-baserade CPU-kärnor. De första Zen-baserade processorkretsarna väntas dyka upp först senare i år i form av entusiastprocessorer i AMD FX-serien och Summit Ridge-familjen.

Introducerar Socket AM4-plattformen

Intressant med Bristol Ridge och Stoney Ridge är dock att de både APU-serierna kommer att introducera AMD:s nya AM4-socket med stöd för DDR4-minne samt andra nya uppdateringar. Socket AM4 är även den plattform som kommer att användas av Summit Ridge när de Zen-baserade kretsarna lanseras senare i år, vilket gör uppgraderingsvägen hos AMD betydligt lättare.AMD-Zen-Summit-Ridge-CPUs1

Troligtvis bara begränsad information om Polaris

Hur mycket information AMD kommer att släppa om Polaris är fortfarande högst oklart. Tillverkaren förklarar det som uppdateringar kring Polaris vilket kan betyda allt från ett tillkännagivande när själva lanseringen sker till en mer intim presentation av specifikationer och indikationer på prestanda och priser.

Medan AMD inte själva bekräftar eller utesluter något kring Polaris-presentationen säger källor till NordicHardware att den fullskaliga lanseringen av Polaris-arkitekturen kommer se först senare i juni. Det är fortfarande högst oklart om partnertillverkare ens kommer att få visa upp färdiga Polaris-grafikkort på Computex. Vilket indikerar att Polaris-informationen i presseventet den 1:e juni blir begränsad.

AMD Produktplan Polaris, Vega och NaviNordicHardware kommer att vara på plats i Taiwan och rapportera om utvecklingen direkt från mässgolvet.

Förväntningar
Vad är dina största förväntningar och förhoppningar på AMD:s Polaris-arkitektur?
Lägsta pris på Prisjakt.nu

Annons

2
Leave a Reply

Please Login to comment
2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
JacozzThomaseron Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Thomaseron
Medlem

Gööööööött! 🙂

Jacozz
Gäst
Jacozz

Gissar på att Polaris 10 inte kommer konkurrera med GTX 1070. Kanske motsvarande 390/390x prestanda? Tror att man istället lägger sig på ett mycket bättre pris med lägre strömförbrukning. 249 – 299 dollars vid 125 watt. typ.