AMD:s nya Catalyst är nu ute och ska vara den första riktiga versionen för deras nya A-serie APU:er. Förutom detta kommer den som vanligt med massvis bugg-fixar, prestandaoptimeringar och även en ny AMD-exklusiv funktion som heter AMD Steady Video. Steady Video ska stabilisera filmer på YouTube så du aldrig mer behöver irritera dig på dåliga filmare.

Nu har den officiella Catalyst 11.6 rullat ut som är högt rekommenderad att installera för tidiga användare av A-serien APU:er AMD släppte till bärbara för endast 2 dagar sedan. En annan viktig funktion är AMD Steady Video som är exklusiv för alla med ett grafikkort från AMD eller med ett VISION-system som de säger själva.

AMD_Steady_VideoSteady Video stabiliserar helt enkelt filmer på YouTube med hjälp av en avancerad algoritm utförd av de många Radeon-kärnorna i deras grafikkort. Man pointerar även att hur pass bra Steady Video fungerar skalar uppåt med bättre hårdvara.

Förutom detta ser vi även som vanligt några prestandaförbättringar som samtliga kommer till HD 6000-serien:

  • Upp till 7% högre prestanda i Crysis med ett AMD Radeon HD 6000-grafikkort
  • Upp till 8% högre prestanda i F1 2010 i DirectX 11 med ett eller flera AMD Radeon HD 6000-grafikkort
  • Upp till 5% högre prestanda i Far Cry 2 med ett eller flera AMD Radeon HD 6000-grafikkort
  • Upp till 8% högre prestanda i HAWX med ett eller flera AMD Radeon HD 6000-grafikkort
  • Upp till 10% högre prestanda i Unigine OpenGL-testet med ett AMD Radeon HD 6000-grafikkort

För att ladda hem de nya drivrutinerna från AMD klicka här. Vi vill gärna höra från användare hur pass bra eller dåligt AMD Steady Video fungerar med erat system!

Källa: AMD

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid