AMD Fusion System Architecture (FSA) har inom mjukvaruindustrin fått stor uppmärksamhet sedan lanseringen av Zacate och Llano. Men nu bestämmer sig AMD för att byta namn till någonting som kan ses mer moget i deras marknadsföring?

Fusion som det ofta kallas, går ut på att gå mot ett mer heterogent tänkande när mjukvara skrivs då man ska utnyttja processorn lika mycket som den inbyggda grafiken i produkter som AMD Zacate och Llano. Men även för övriga AMD och Intel system med ordinarie processorer och diskreta grafikkort. Förutom att potentiellt kunna leverera mycket högre prestanda än tidigare, kommer man även kunna gå ned strömförbrukningen överlag i ett system någonting som är välkommet i inte minst bärbara datorer.

Flera stora och små mjukvaruutvecklare har fattat tycke för AMD Fusion, och vi väntar oss under året att flera väletablerade applikationer kommer få stöd för hårdvaruacceleration med hjälp av datorns grafik. AMD väljer nu att byta namn från Fusion System Architecture (FSA), till Heterogenous Systems Architecture (HSA). Det handlar dock bara om ett namnbyte så man kommer att fortsätta jobba med öppna industristandarder som OpenCL och C++ AMP.

AMD har försökt att få ut Fusion i deras marknadsföring på konsumentmarknaden, någonting vi inte kan säga blivit särskilt lyckat. Om man även här kommer lägga ned Fusion i förmån för något annat framgår inte.


Relaterade nyheter:

2
Leave a Reply

Please Login to comment
2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
FaulistoTempel Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Tempel
Medlem
Tempel

Ett bra uttalbart namn till ett jävligt fult och förbaskat krångligt. Vem fan tänkte där?

AMD Heterogenous låter inte speciellt bra.
AMD HSA even worse.

AMD Fusion! FTW!

Faulisto
Medlem
Faulisto

Absolut inget fel på Fusion, ett bra vettigt namn. Antar att de har någon idiotisk anledning till varför de byter.