AMD kommer med största sannolikhet ge sig in på SSD-marknaden med enheter i företagets Radeon Solid State Drive-familj. Rykten kring AMD:s satsning på SSD-enheter dök upp redan förra veckan och verkar nu bekräftats av läckta Radeon-logotyper för både SSD- och minnesmoduler.

AMD kommer att uppdatera sina produktlogotyper under året och den nya grafiska profilen har avslöjat en del spännande nyheter. Inte minst det faktum att AMD kommer lansera SSD-enheter under sitt eget Radeon-varumärke men även satsa på minnesmoduler.

Redan förra veckan dök det upp rapporter om kommande SSD-enheter från AMD men uppgifterna som försvann lika fort som de dök upp på webtidningen Tweaktown har nu kompletterats av läckta produktloggor publicerade på Videocardz.com.

AMD-Logo-Design-Explained

AMD har redan pratat om sin nya grafiska profil, men man har ännu inte visat upp den fulla produktlinjen. Bland de nya logotyperna för AMD:s processorer, grafikkort och styrkretsar hittar vi även nykomlingar som Radeon Memory och Radeon Solid State Drive.

AMD-2013-Logos-2

AMD-2013-Logos

Trots sitt breda utbud av mikroprocessorer har AMD oss veterligen ingen dedikerad utveckling för minnesrelaterade produkter och troligtvis kommer deras satsning på både minnes och SSD-marknaden byggas kring komponenter från tredjepartsleverantörer men med AMD:s egna varumärke. Två tunga kandidater till att få plats i AMD:s Radeon SSD-enheter är Marvell eller LSI Sandforce som används flitigt av många SSD-tillverkare. Men det finns givetvis även andra möjliga lösningar.

När AMD planerar att lansera sina nya minnesrelaterade produkter är oklart, men lita på att vi kommer kika närmare på dem när de dyker upp på marknaden.


5
Leave a Reply

Please Login to comment
5 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
5 Comment authors
hirsch2OldvikingschoolViking1962-Tjalve-Tempel Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Tempel
Medlem
Tempel

Extremt viktigt för dom att enheterna är rock stable när dom släpps. Med AMDs knowhow borde en minneskontroller för SSDbruk inte vara så svår att åstadkomma.

-Tjalve-
Gäst
-Tjalve-

Jag har svårt att tänka mig att AMD skulle ge sig in med egen kontroller (när inte ens Intel gör det). Troligtvis blir det någon ny Sandforce historia, men oavsett så är det super intressant och definitivt inte något som jag hade trott.

Tord Nilsson
Medlem
Tord Nilsson

Kul att AMD vågar satsa. Hoppas att det blir nåt bra så att dom får in lite pengar

Robin Larsson
Medlem
Robin Larsson

Tycker tyvärr att AMD ska istället enbart fokusera på CPU och GPU som är i behov av fler resurser.

Blickar tillbaka till AMD RAM minnen, svår att hitta samt bär på fel prislapp (Ska kosta 1-5 USD lägre än relaterade Patriotmodeller vilket de inte gör på Europeisk mark).

hirsch2
Gäst

Handlar nog bara om att skapa merförsäljning genom att utvidga ekosystemet med ännu en komponent. Byta klistermärke på såväl SSD diskar som ramminne är mer eller mindre gratis och därför en ganska rimlig satsning. Fördelen är då att man kommer kunna erbjuda mer eller mindre kompletta system och ifall man redan har bestämt sig för att köpa processor och grafikkort ifrån AMD kommer man förmodligen att köpa även ramminne och SSD ifrån AMD. Eftersom AMD med största sannolikhet kommer preparera oss med information om hur bra deras produkter fungerar tillsammans och att allt blir så mycket bättre. Tror detta är… Läs hela »