AMD passade på att visa upp lite nya produkter under sin presskonferens på GDC2013 under natten till onsdag och en av de mer intressanta konsumentprodukterna var en officiell modell av Radeon HD 7990. Ett grafikkort med dubbla Tahiti-grafikkretsar och beräkningskraft som bör slå det mesta.

Partner till AMD som Asus, Powercolor och Club3D har redan lanserat egna modeller av Radeon HD 7990 men GPU-tillverkaren själv har tidigare inte släppt någon officiell modell med dubbla grafikkretsar ur Radeon HD 7000-familjen. Men under slutet av sin presskonferens på Game Developer Conference drog AMD fram det officiella referenskortet för deras nya Radeon HD 7990-modell och som väntat var det en riktig bjässe till grafikkort.

IMG_8260

AMD valde att avvakta med de tekniska detaljerna, dessa kommer troligtvis under dagarna som följer, men vi fick bekräftat att Radeon HD 7990 kommer vara lika långt som Radeon HD 6990. Vilket bör betyda drygt 30 centimeter och göra kortet till det troligtvis största på marknaden.

IMG_8252 IMG_8259
IMG_8261 IMG_8263

Även om AMD inte bekräftade några specifikationer kan vi konstatera att kortet använder sig av dubbla 8-pins strömkontakter, stödjer CrossfireX och utrustats med fyra mini-Displayport och en DVI-I utgång. Referenskortets kylare r en bastant sak med tre större fläktar och detta är en liknande lösning som vi sett hos tredjepartstillverkare som redan lanserat liknande kort.

När AMD officiellt lanserar Radeon HD 7990 och när korten finns i butik är ännu oklart.


5
Leave a Reply

Please Login to comment
5 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
Anton Karmehedflopper-Tjalve-Viking1962 Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Tord Nilsson
Medlem
Tord Nilsson

Ser väldigt långt ut. Det är säkert många som inte kommer att få in det i sina chassin

-Tjalve-
Gäst
-Tjalve-

Visades några prestandasiffror?

flopper
Medlem
flopper

detta med Juli drivrutiner blir nog bra men lär kosta.