AMD är nu inne på sitt kanske viktigaste år någonsin, och lanseringen av både Bulldozer och Llano väntas äga rum tidigt under sommaren. Med lanseringen av AMD:s första Fusion APU-kretsar Zacate och Ontario valde man att slopa modellnamn för att satsa fullt ut på AMD Vision, någonting man ska fortsätta med även med Bulldozer och Llano.

Vision är ett marknadsföringsprogram av AMD som är tänkt att helt ersätta de traditionella modellnamnen som Sempron, Athlon och Phenom för att istället sätta olika klassifikationer på vad en dator klarar av, medan företagets processorer och APU:er för nöja sig med kodnamn som E-350 och A8-3550.

Så hela tanken med Vision är att ta bort fokus från specifika kretsar och istället göra det enklare för konsumenter att välja ett system som passar för deras behov. Hur vida AMD Vision fungerar i dagsläget eller för den delen i framtiden är ingenting vi kan uttala oss om först vi ser att AMD brett ut Vision över hela sitt utbud av processorer.

amd_vision_logo2

amd_vision_logo3

Som exempel kan vi tänka oss att AMD:s kommande APU Llano som är en processor och grafikkrets på samma kisel kommer att få en liten klisterlapp där det står ”Quad Core and AMD Radeon Graphics”, medan ett Llano-system som kommer med ett extra diskret grafikkort för att nyttja företagets kommande Dual Graphics Technology kommer få ”Quad Core and Dual Radeon Graphics”. Detta kan ses som lättare än att märka datorerna med separata grafikkretsvarumärken.

amd_vision_logo4

Hur bra AMD kommer lyckas med sitt Vision-program är som sagt svårt att uttala sig om, men det kommer säkerligen göra det lättare för majoriteten slutkonsumenter som söker en ny bärbar, eller stationär dator.

Källa: X-bit Labs

5
Leave a Reply

Please Login to comment
5 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
5 Comment authors
Mean MachineViking1962Jacob HugossonSwedish Berserk Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Svensken
Medlem
Svensken

Jag gillar dom. Fast man hade kanske kunnat köra med lite mer platta logotyper? Med andra ord menar jag att den uppe till höger ser bäst ut.

Medlem
WIRN

Hatar stickers på laptops

Tord Nilsson
Medlem
Tord Nilsson

Det hade varit bra om dom bara skickat med några märken som man kan sätta dit själv (om man vill) som CPU och moderkorts tillverkare gör ibland, så jag kan hålla med WIRN lite där. Det är samma sak som med alla påtvingade program som följer med Laptopen. Man får hålla på att avinstallera massa skit man inte vill ha med. Nu har jag ingen själv, men jag skulle radera Windows direkt om jag hade en och lägga in Linux Mint 10 oavsett om garantin ryker eller inte

Mean Machine
Gäst
Mean Machine

Anledningen att klistermärkena sitter på datorer är för att systemtillverkarna får rabatt av komponenttillverkarna. Samma anledning till att Norton Internet Security är installerat på varenda datorsate numera, tillverkarna får omkring €10 per dator de säljer med det installerat.

Så, eftersom klistermärkena gör datorn billigare för dig i slutändan tycker jag nog att man kan lägga tre minuter på att ta loss dem om det skulle vara så. 🙂