Small preview image

Rubriken kanske inte är den mest revolutionerande som skrivits här på NH, men om man läser det igenom det och fokuserar på att AMD har bokstavligt talat gett Intel kronan tillbaka så blir det en annan sak. Över hos Hexus har man publicerat en nyhetsartikel där man diskuterar AMDs senare drag och konsekvenserna av dessa. Helt enkelt att man har breddat för mycket och kanske tappat mark istället för att ta i kapp på något område. Vi antar att det handlar mest om hur AMD helt enkelt inte har kapacitet för att möta efterfrågan hos alla marknader, desktop och OEM, som är de två mest intressanta för oss då. Detta ska väl förhoppningsvis inte upprepas med de nya 65nm processorerna då man tagit hjälp utifrån, men fortfarande finns det en brist på processorer idag.



Samtidigt har man valt en mer ekonomisk väg och inte den prestandagata som byggde upp AMD’s goda rykte bland hemanvändarna under tidigt 2000-tal. Det uttrycks besvikelse över detta lite var man än vänder sig och även om Hexus fått ett kort svar från AMD är man knappast övertygande om AMDs förmåga att återkomma.


Intel har dock inte kunnat förse oss med processorer i den takt vi velat heller så AMD har inte varit ensamma om att inte kunna möta kraven, men Intel verkar nu i alla fall ha kommit ikapp vad gäller Core 2 Duo, dock finns fortfarande ett stort kortkommande vad gäller både Celeron och Sempron och det skapar oro bland OEM-tillverkare just nu.


Hur framtiden ser ut och om AMD kommer att kunna ta tillbaka prestandatronen kan man bara sia om. Hur verkligheten kommer att se ut om sex månader eller ett år är ett mycket intressant ämne som vi givetvis kommer att återvända till så snart som möjligt.

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid