AMD började under sensommaren att sälja egenmärkta minnesmoduler i japan, någonting som AMD senare sa var ett sätt att testa på marknaden. Tydligen har det gått bra då AMD nu lanserat minnen i tre olika prissegment, som bland annat kommer de med stöd för AMD OverDrive.

Konkurrensen på marknaden för DRAM-minnen är minst sagt stenhård, vilket är varför vi finner dagens nyhet något underlig. AMD ska börja sälja egenmärkta minnen på konsumentmarknaden, någonting man försökte sig på i japan. Men minnena är i själv verket tillverkade och ihopsatta av minnestillverkaren Patriot, som i sin tur säljs tillsammans med AMD:s namn.

AMD kommer att erbjuda tre olika typer av minnen för tre olika kategorier. Entertainment Edition är specificerade till DDR3-1333 1.5V och är byggda för prismedvetna konsumenter och systembyggare, alltså kommer de troligtvis prissättas i linje med övriga budget-modeller på marknaden. Performance Edition inriktar sig mot de mer insatta konsumenterna på marknaden och är enligt AMD själva i alla fall ”ideella” för gamers. Performance-minnen är specificerade till 1600 MHz 1.5V men ska även komma i 1.35V-utförande.

AMD_Memory1

Sist men inte minst har vi deras entusiast-serie Radeon Edition som ska vara handplockade prestandaminnen. Radeon-minnena specificeras till 1866 MHz 1.5V men ska även finnas i 1.65V – något som antyder att de kommer finnas med pressade timings. Radeon Edition får även stöd för AMD OverDrive, och vi antar att man med detta stöd menar att man kan ladda upp minnenas integrerade profiler i OverDrive, för att automatiskt ställa in dess korrekta specifikationer.

Vi saknar mer exakta specifikationer som vilka timings minnena kommer med, men det ser ut att handla om 4 GB-stickor. AMD erbjuder även grafikkortsminne som de säljer till tillverkarna. DDR3 på 800 – 1 000 MHz (1 600 till 2 000 effektivt), samt GDDR5 1 000 MHz till 1 500 MHz (4 000 till 6 000 MHz effektivt).

AMD har valt att samarbeta med Patriot för att kunna sträcka ut sin nya produktportfölj globalt på marknaden, där Patriot täcker de allra flesta länder och regioner. Medan vi inte ser RAM-marknaden som ett bra sett att tjäna pengar på, är det inte minst ett bra sätt att få ut sitt namn hos konsumenter. Att man även inriktar sin Entertainment Edition mot professionella systembyggare ger dem RAM-minnen som garanterat ska fungera tillsammans med AMD:s övriga produkter som processorer och moderkort.

Källa: AMD via VR-Zone

Relaterad nyhet:

Annons

4
Leave a Reply

Please Login to comment
4 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
Swedish BerserkSebbeAndreas Gvoleyro Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Voleyro
Medlem
Voleyro

Måste säga att det låter väldigt rörligt kring Amd. Inte nog med deras Bulldozer flopp, så ska de försöka inta sig på en annan marknad. Jag tycker de borde lägga alla sina resurser och tid på att åter upp hämta sig inom CPU delen.

Jag håller mig till Corsair och de andra aktörerna. Tyvärr AMD, det enda jag gillar med er är era grafikkort 😆

Andreas G
Medlem

Som det nämns i artikeln, är det här nog mest av allt ett försök att ta OEM-andelar. Slåss i retail är helt dödfött för en ny aktör. Om man däremot kan sälja minnen till OEM/ODM i stora kvantiteter har man pengar att tjäna.

Sebbe
Medlem
Sebbe

8 eller 16GB per modul till oss datanördar är väl det ess AMD ska ha i rockarmen, allt annat är väl onödigt?

Svensken
Medlem
Svensken

Ja intressant drag av AMD tycker jag. Ja om de kan dra in pengar på dessa utan att själva investera allt för mycket själva i det varför inte säger jag då.