AMD förväntas lansera två jubileumsprodukter för att fira att företaget funnits i 50 år. Dessa inkluderar en specialutgåva av processorn Ryzen 7 2700X och grafikkort Radeon VII som båda sägs lanseras den 29 april.

AMD firar i år 50 år som företag. I samband med detta sägs företaget planera en lansering av en jubileumsutgåva av processorn Ryzen 7 2700X som tidigare listades av en återförsäljare under en kort stund. Denna sägs även ackompanjeras av en specialutgåva av grafikkortsmodellen Radeon VII. Nu ska vad som sägs vara en läckt PR-bild från AMD hemsidan Videocardz säger sig ha fått sina händer på peka mot att lanseringen av dessa produkter kommer att ta plats den 29 april.

I dagsläget är det inte känt huruvida AMD har valt att göra några ändringar specifikationsmässigt hos företagets jubileumsprodukter. Det spekuleras i att AMD kan komma att skruva upp båda enheternas klockfrekvenser en aning jämfört med de ordinarie produkterna. Intel gjorde ett liknande drag med sin jubileumsprodukt Core i7-8086K.

Enligt ovanstående bild ser det ut som att AMD planerar att lansera Radeon VII med ett annat färgschema än ordinarie produkt. Bilden visar grafikkorten i en ”Radeon-röd” färg och inte det aluminium-färgade hölje som den redan tillgängliga upplagan bestyckats med.

Visar sig dessa jubileumsprodukter faktiskt vara på väg kan denna upplaga av Ryzen 7 2700X bli AMD:s sista processormodell baserad på 12 nanometers tillverkningsteknik. Företaget förväntas lansera tredje generationens Ryzen-processorer baserade på arkitekturen Zen 2 och 7 nanometers tillverkningsteknik senare under sommaren.

Huruvida dessa jubileumsprodukter är på väg återstår som tidigare nämnt att se. Skulle det bli den 29 april AMD sjösätter produkterna är det mindre än en veckas väntan kvar innan svar på dessa rykten och spekulationer anländer.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid