AMDs kommande upplaga APUer med kodnamn Kaveri har varit planerade för lansering under hösten och för med sig flera nyheter, däribland en övergång till HSA-arkitekturen. Enligt uppgifter kan dock lanseringen komma att skjutas upp till första kvartalet 2014.

AMD var med och grundade HSA Foundation under förra året, tänkt att både ge ökad prestanda genom effektivare accelerering med GPU samt enklare programmering för utvecklare. Flera andra stora företag i branschen har gått med i HSA Foundation sedan dess, däribland ARM Foundings, Texas Instruments, Samsung och Qualcomm.

HSA för med sig HUMA, en teknik för att CPU och GPU samtidigt ska kunna arbeta med samma minnespool, en teknik som är särskilt passande för AMDs satsning på accelererade processorer, eller APUer. Kaveri är tänkt att bli den första konsumentprocessorn med X86 som använder sig av HSA och HUMA, men enligt uppgifter från PC Players kan det lanseringen komma att skjutas upp.

Anledningen ska enligt källorna vara tillverkningstekniska svårigheter, och AMD ska enligt samma källor skicka två pilotmodeller ur A8- och A10-serien under december i år, varpå leveranserna kan dröja till februari 2014. För detaljhandeln kan procesorerna dröja så länge som till april samma år.

AMD har dock inte kommenterat på uppgifterna, så ännu går de inte att bekräfta. Vi kommer helt enkelt behöva avvakta och invänta ett uttalande från AMD innan vi med säkerhet kan veta när vi kan tänkas få sätta tänderna i Kaveri.

Källa: PC Players via Digitimes

Relaterade nyheter:


4
Leave a Reply

Please Login to comment
4 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
LehtoMcKinleyViking1962Kärlekstrollet Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Kärlekstrollet
Gäst
Kärlekstrollet

Meeeeen!

Hoppades på lansering innan julen men hepp, hoppas AMD lägger på ett kol för att undvika förseningen.

Tord Nilsson
Medlem
Tord Nilsson

Försening? vad ovanligt när det gäller AMD 😆 . Jag säger som AMD_PERA på sweclockers. Det blir nog bra när det är färdigt

McKinley
Medlem
McKinley

Rätt roligt att man är så förlåtande till AMDs upprepade förseningar medan man kan läsa mer hånfulla kommentarer när det gäller andra aktörer.

Lehto
Medlem
Lehto

[quote name=”McKinley”]Rätt roligt att man är så förlåtande till AMDs upprepade förseningar medan man kan läsa mer hånfulla kommentarer när det gäller andra aktörer.[/quote]

Är nog mer att det ALLTID är förseningar / papperslanseringar så folk blir inte besvikna/förvånade längre.