AMD har jagat en ny vd och ledargestalt för sitt företag sedan Dirk Meyer lämnade sin position tidigare i år. Nu säger uppgifter att anledningen till att man ännu inte hittat en fullvärdig ersättare till Meyer är för att alla dem man tillfrågat tackat nej. AMD har intervjuat flera tunga företagsledare inom IT-branschen med positioner hos företag som Apple, Oracle och EMC, utan att få napp.

AMD ska sägas är ett mindre företag än de flesta ovan nämnda och att man jagar namn i toppen av större företag, positioner som troligtvis kan ge de tillfrågade större inflytande i sina nuvarande företaget, är kanske beundransvärt men gör också letandet svårare.

Uppgifterna som publicerats på nyhetsmagasinet Bloomberg pekar ut bland andra Tim Cook (chief operating officer på Apple), Mark Hurd (medordförande vid Oracle och tidigae HP CEO), Patrick Gelsinger (chief operating officer vid EMC och tidigare Intel CTO) samt Greg Summe (managing director vid Carlyle Group). Alla sägs tackat nej och AMD som redan under 2011 tappat 8,3% av sitt aktievärde är om inte desperata efter en fullfjädrad ersättare till Meyer åtminstone införstådda med att man gärna hittar någon ganska omgående, men att det är flera bitar som måste falla på plats.

”Sökandet [Efter en ny vd. Red Anm.] är naturligtvis prioriterad och styrelsen för processen framåt för att se till att vi utser en person med rätt vision, erfarenhet och meriter för att leda AMD in i framtiden och att skapa ökat aktieägarvärde över tiden”, säger Drew Prairie , en talesman för AMD.

AMD styrs idag av företagets styrelse som även utsett Thomas Seifert, tidigare chief financial officer på företaget, till tillfällig vd. En position som Seifert bekräftat bara är provisorisk tills man hittar en ny vd. Något som både aktieägare och fans till företaget gärna ser snart då AMD går in i en av sina viktigaste perioder på många år under andra halvan av 2011.

3
Leave a Reply

Please Login to comment
3 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
Jacob HugossonAnton KarmehedSwedish Berserk Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Svensken
Medlem
Svensken

Tråkigt att dom inte hittat någon än. Det var väl ganska länge sedan Dirk Meyer slutade? Hoppas dom hittar någon snart.

Jacob Hugosson
Medlem

Sätt Rick Bergman som VD och ha det avklarat, han är det ansikte utåt AMD behöver. Men stämmer ryktena söker ju AMD någon som följer med strömmen och vill satsa stenhårt på den mobila marknaden.