Nya rykten hävdar att AMD planerar att lansera uppfräschade modeller av sin Polaris-basera grafikkortsserie RX 500 i form av RX 500X.

Under 2017 lanserade AMD grafikkortsserien RX 500. Denna byggde vidare på samma arkitektur som den tidigare RX 400-serien, men med extra fokus på prestanda per watt.

Nu hävdar hemsidan Tweaktown att man genom industrikällor fått reda på att AMD planerar att lansera ytterligare en uppfräschad Polaris-baserad grafikkortsserien.

De nya grafikkorten sägs ingå i serien RX 500X och kommer att ta RX 500 och bygga vidare på samma formel, men med något ökad prestanda. Exakt vad som kommer att skilja denna ryktade serie från nuvarande RX 500-serien är fortfarande oklart. Tweaktown hävdar dock att prestandaskjutsen kommer att ligga någonstans runt fem till sex procent.

Lanseringen av denna ryktade serie sägs ta plats någon gång under juni eller juli månad. Inget exakt lanseringsdatum hade Tweaktown lyckats få fram.

Radeon RX 580-modeller från Asus och Sapphire.

Tweaktown nämner att detta är den enda information som man lyckades få ur sin källa. Som vanligt med rykten är det värt att ha i åtanke att detta inte är bekräftat av AMD och det återstår att se om vi får ser Polaris komma in för en tredje rond eller ej.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

3
Leave a Reply

Please Login to comment
2 Comment threads
1 Thread replies
1 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
Bengt-ArneHusse Busse Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Husse Busse
Medlem
Husse Busse

nästan så man kan tro att det är 1:a april…

Bengt-Arne Johansson
Medlem
Bengt-Arne Johansson

En sökning på google ger att RX 500X ska vara grafik till laptops, det ger en länk till AMD och grafik till laptops men utan text för tillfället.
https://products.amd.com/en-ca/search/laptop-graphics/radeon%E2%84%A2-rx-series/radeon%E2%84%A2-rx-500x-series

Medlem