Den 22:e december avtäckte AMD sitt nya grafikkort HD 7970, någonting som knappast var populärt bland många entusiaster och medier då kortet inte skulle finnas i handeln förrän senare. Företaget ska ha lyssnat och väljer på grund av detta att lansera HD 7950 senare.

Radeon HD 7970 väntas finnas tillgänglig i butik den 9:e januari, dock handlar denna tillgänglighet om en mindre leverans till den svenska marknaden och en karg tillgång till en början. Att AMD trots detta valde att avtäcka sitt nya grafikkort har fått många entusiaster och medier att rycka på ögonbrynen, i vad som inte kan ses som annat än en papperslansering.

AMD ska ha lyssnat på klagomålen och därför valt att inte lansera HD 7950, som troligtvis hade fått gå sammma öde till mötes med tillgänglighet vid ett senare datum. Istället kommer man lansera HD 7950 tidigt i februari samtidigt som det ska finnas tillgängligt på butikshyllorna, enligt VR-Zone. Om det här kommer få en dominoeffekt med Pitcarin och Cape Verde som ska täcka HD 7800 och HD 7700-serierna är ännu oklart – som skulle lanserats i februari respektive mars.

Hur det blir med lanseringen av HD 7800 och HD 7700 är ännu oklart

Vi har ännu inte hört mycket om NVIDIA och deras grafikkretsar på 28nm. Men det talas om att de har Kepler på ingång för en lansering under första kvartalet och då i februari-mars månad. Grafikkretsen det talas om då är GK104 som blir den spirituella efterträdaren till GF114 och GTX 560 Ti. Hurvida dessa uppgifter stämmer är ingenting vi kan bekräfta i skrivande stund, men förhoppningsvis ligger inte NVIDIA lika långt efter som vid övergången till 40nm. Med tanke på det väntade priset 5 500 till 6 000 kr för HD 7970 är konkurrensen välbehövlig.


Relaterade nyheter:

2
Leave a Reply

Please Login to comment
2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
BogeySwedish Berserk Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Svensken
Medlem
Svensken

Mycket hänger nog på Nvidia. Annars kommer nog AMD ta utt höga priser på deras 28nm kort.

Bogey
Medlem
Bogey

[quote name=”Swedish Berserk”]Mycket hänger nog på Nvidia. Annars kommer nog AMD ta utt höga priser på deras 28nm kort.[/quote]

Mmm, bra poäng.