AMD:s kommande grafikkort som förväntas lanseras framåt mitten av mars månad påstås nu komma i två olika utföranden med olika strömbudgetar för fabriksöverklockningar eller referensdesign.

Istället för att erbjuda en referensdesign av ett grafikkort som partnertillverkare kan använda, vidareutveckla eller helt enkelt förbise påstås AMD hantera Radeon RX 6700 XT från en annan vinkel. Det kommande grafikkortet hävdas nämligen lanseras i två olika utföranden. Det ena sägs vara av referensdesign och det andra är menat för fabriksöverklockade grafikkort.

Informationen kommer från en Youtube-video av Coreteks som menar att AMD förbereder en A och en B-upplaga av det kommande grafikkortet. Den sistnämnda med referensdesign och ett TGP-värde på 189 W och den förstnämnda menad för fabriksöverklockade modeller med ett TGP-värde på 230 W.

Coreteks menar även att det kommande grafikkortet ska erbjuda upp till mellan 20 och 25 procent bättre prestanda än föregångaren Radeon RX 5700 XT i referensutförande. De grafikprocessorer grafikkorten baseras runt sägs även kunna nå klockfrekvenser mellan 2 500 och 2 600 MHz.

Hemsidan hävdar också att lanseringen kommer att inträffa någon gång mellan den 15 och 19 mars. Något som stämmer överens med det tidigare ryktet där den 18 mars påstods vara lanseringsdatumet för AMD:s kämpe i mellansegmentet.

I sedvanlig ordning rekommenderas en nypa salt tillsammans med obekräftad information, rykten och spekulationer.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

1
Leave a Reply

Please Login to comment
1 Comment threads
0 Thread replies
2 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Bengt-Arne Johansson Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Bengt-Arne Johansson
Medlem
Bengt-Arne Johansson

Är nog bra mycket mer än en nypa salt som behövs ”Coretek’s master of fake news!”

Vem kommer inte ihåg deras falska Navi 21 nyheter, då främst det påstådda Navi 21 chip, som inte var något mer än ett Navi 10 chip som dom stretchat i Paint med lite maskering ihop med påståendet att dom inte ville röja källan.

Coretek är inte värda rampljuset, vilket dom gör allt för att få vara i….