AMD har under fredagen avslöjat att man förutom ett fortsatt stort fokus på Radeon HD 7000-serien under 2013 faktiskt även kommer att lansera nya grafikkortskretsar baserade på Sea Island-arkitekturen redan i år. Under första halvåret är det däremot fortsatt satsning på HD 7000.

Som väntat kommer inte AMD göra några större förändringar i sitt grafikkortsegment under första halvåret 2013. Men de tidigare rapporter som indikerat att AMD inte kommer att lansera någon ny grafikkortsarkitektur på hela året ska inte stämma. I ett extrainkallat presskonferenssamtal berättade AMD på fredagseftermiddagen att man under slutet av året kommer lansera nya konsumentprodukter i sin Sea Islands-familj.

– När vi går in i andra halvåret 2013 kommer vi fortsatt upprätthålla vår produktplan och ni kommer se att vi börjar skeppa nya produkter på konsumentmarknaden i slutet av året, berättade Darren McPhee, marknadschef för AMD:s grafikavdelning, under konferenssamtalet.

Utan att kunna ge några direkta detaljer kring sin kommande Radeon HD 8000-serie berättade man att Sea Islands-familjen kommer att omfatta olika arkitekturer. Vilket skulle indikera att deras kommande Radeon HD 8000-serie just blir en ny arkitektur, som väntat och hoppats på. Till skillnad mot de mobila Sea Islands-kretsar som lanserats tidigare i år och egentligen bara varit den äldre Radeon HD 7000-serien med nya namn.

AMD gjorde också klart att man idag är prestandaledare med sin Tahiti XT-grafikkrets i form av Radeon HD 7970 GHz Edition och nämnde även Asus Ares II som marknadens snabbaste grafikkort med dess dubbla Tahiti XT-kretsar.

ares2

Vi kunde också vänta oss att Radeon HD 7970 GHz Edition förblir AMD:s kraftfullaste grafikkort under 2013 fram till slutet av året när AMD väntas lansera nya kretsar. Samtidigt lovade AMD flera nya grafikkortsmodeller i Radeon HD 7000-serien i år, så snart som inom några månader. Men detta utan att ge några om helst detaljer kring vilka segment eller prestandanivåer man siktar in sig på.

På frågan hur AMD ska kontra det kommande Geforce GTX Titan tog grafikkortstillverkaren hjälp av partnertillverkaren Asus och pekade på att deras Ares II-grafikkort fortfarande kommer vara det kraftfullaste på marknaden. Detta var också svaret AMD ihärdigt gav på tätt duggande frågor kring vilken grafikkrets som kommer vara kraftfullast på marknaden inom några veckor, där AMD menade att det fortfarande är grafikkortet och inte kretsuppsättningen som är det viktiga. Samtidigt som man poängterade att GTX Titan inte är en produkt som kommer tvinga AMD att se över sina produktplaner. 

Relaterade artiklar:

5
Leave a Reply

Please Login to comment
5 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
5 Comment authors
AMD73Micke NilssonTempelkentoalsflopper Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
flopper
Medlem
flopper

8970 Zeus edition 😉

kentoals
Gäst
kentoals

Wow
Omlabdlade 7000 serien kort.
Mycket att ha.

Tempel
Medlem
Tempel

https://www.nordichardware.se/Grafik/inga-nya-grafikkort-alls-fran-amd-under-2013.html#comments

#5 Tempel 2013-02-10 22:59
Q3 är väl inte direkt dec och inte ens till slutet på q3 gick ju pilarna… så jag gör ett djärvt påstående att vi får se nya kort från AMD till julhandeln.

———-

Så oväntat att mitt påstående var rätt 😀

Micke Nilsson
Gäst
Micke Nilsson

Jag tror att AMD har fullt upp med konsoler som skall ut på marknaden. De har inte tid att lansera nytt samtidigt. De skall ta fram CPU och gpu till två andra företag. Slutspurten kommer ta alla resurser. Vi kommer antagligen att se två olika angreppsätt på GPU sidan. Sedan i slutet på året kommer de att ha tid att få ut något eget, kanske rentav först till jul.

AMD73
Medlem
AMD73

[quote name=”Micke Nilsson”]Jag tror att AMD har fullt upp med konsoler som skall ut på marknaden. De har inte tid att lansera nytt samtidigt. De skall ta fram CPU och gpu till två andra företag. Slutspurten kommer ta alla resurser. Vi kommer antagligen att se två olika angreppsätt på GPU sidan. Sedan i slutet på året kommer de att ha tid att få ut något eget, kanske rentav först till jul.[/quote] möjligt. men mer så att 28nm inte så mycket mer att ge? dom inväntar 20nm och kort som klarar 4k skärmar och spel i 4k. jag har 6870 och… Läs hela »