Small preview image

AMD har börjat visa upp de första offentliga presentationerna för sin kommande Barcelona arkitektur och under Computex har man fortsatt på den inslagna linjen. Under ett pressevent tidigare i veckan visade man upp sin nya fyrkärniga arkitektur i jämförelse med sin nuvarande dubbelkärniga arkitektur och fokus låg på de båda processorernas strömförbrukning. Med två dual-system utrustade med respektive processorer stod det klart att AMDs fyrkärniga arkitektur inte bara höll jämna steg med den sämre presterande K8-arkitekturen utan till och med drog mindre ström. Systemet med dubbla fyrkärniga Barcelona-processorer drog 214W medan systemet med dubbla dubbelkärniga K8-processorer drog 259W.



Strömförbrukningen mättes under full belastning och borde i praktiken betyda att man får dubbel prestanda i flertrådade applikationer trots att strömförbrukningen faktiskt är lägre.


Detta är utan tvekan något servertillverkare kommer hålla mycket högt och minskar inte direkt intresset för AMDs försenade Barcelona-arkitektur.

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid