Small preview image

AMD är fortfarande ganska tystlåtna om sin Barcelona arkitekturs prestanda men under Computex har man i alla fall börjat med de första officiella demonstrationerna av sin nya arkitektur och genom sina server-partners MSI, Supermicro, Tyan och Uniwide har man visat upp flera fyrkärniga Barcelona system på mässan. De processorer som visat upp på Computex har varit av fyrkärnig modell med en klockfrekvens av 1.6GHz. På DailyTech lyckades man även dra igång ett Cinebench-test på ett av AMDs demonstrationsystem och samma test som tog 27 sekunder med en 1.6GHz Barcelona processorer tog 17 sekunder med ett Intel Xeon 3220 (2.4GHz) baserat system. Med andra ord en klar vinst för Intel-systemet som dock arbetade i betydligt högre klockfrekvenser.



Även med klockfrekvensskillnaderna borträknade borde det bli en marginell vinst för det Intel-baserade systemet men om det är något vi ska dra allt för stora växlar på är nog mindre troligt. Men det är trots allt ett av få icke simulerade prestandatester vi sett hittills av AMD Barcelona.

AMD partner engineers tell DailyTech the chip we tested was the latest revision silicon. The same engineers claim 2.0 GHz Barcelona chips are making the rounds, with 2.3 GHz already on the desktop and server roadmaps.

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid