Windows 10 kan komma att få en ny integrerad webbläsare, om det senaste ryktet som hävdar att Edge kommer att läggas ned och en ny Chromium-baserad webbläsare tar dess plats visar sig stämma.

Sedan 2015 har Windows-användare fått webbläsaren Edge installerad tillsammans med Microsofts senaste operativsystem Windows 10. Edge utvecklades för att vara mer strömlinjeformat och snabbare än föregångaren Internet Explorer. Dock har den nya webbläsaren inte lyckats plocka någon större del av marknaden.

Hemsidan Windows Central hävdar nu att Microsoft mer eller mindre har gett upp på Edge och istället fokuserar på att utveckla en helt ny webbläsare att integrera i Windows 10.

Den nya webbläsaren som just nu ska vara under utveckling sägs bara kodnamnet ”Anaheim” och baseras på Chromium. Samma grund som till exempel webbläsarna Google Chrome och Torch.

Chromium kan ses som ett grundlager för webbläsare och dess källkod är öppen. Vilket innebär att Microsoft kan modifiera koden för att få önskat resultat från denna ryktade webbläsare.

Windows Central hävdar att webbläsaren kommer att utvecklas för både x86 och ARM-versionerna av Windows 10. Däremot ges inte mycket mer information än så. Det återstår fortfarande att se om Microsoft faktiskt kommer att lansera Anaheim, hur denna kan komma att skilja sig från Edge och Chrome samt när den kan komma att presenteras. Windows Central spekulerar dock i att mer information kring webbläsaren kommer att avslöjas under första halvan av år 2019.

Som vanligt med rykten är det värt att ha en nypa salt till hands när informationen förtärs. I skrivande stund har Microsoft inte bekräftat att en ny standardwebbläsare för operativsystemet Windows 10 skulle vara på väg.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

1
Leave a Reply

Please Login to comment
1 Comment threads
0 Thread replies
1 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Morkul Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Morkul
Medlem
Morkul

Att Edge och EdgeHTML kommer fasas ut är väl redan bekräftat av MS? Att de ska använda crhomium är endast rykten av vad jag förstår.

Chromium är den snabbaste rendrings motor just nu men som Chrome utnyttjar den så kräver den stora mängder vilket den får förtjänad kritik för. Att Edge kommer att fasas ut är den bästa nyheten på länge hoppas nu att MS kan få till en bra läsare som faktiskt följer alla standarder denna gång.