AMD tillkännagav under Globalfoundries Technology Conference att andra generationens Ryzen & Vega-produkter kommer att lanseras under 2018.

Mark Papermaster från AMD tillkännagav under Globalfoundries Technology Conference att nästa generation Ryzen och Vega-produkter kommer att lanseras under 2018 och bygga på Globalfoundries 12-nanometer (nm) LP tillverkningsteknik.

Tidigare var de förfinade versionerna av AMD:s Ryzen-processorer tänkta att bygga på Globalfoundries 14nm+-teknik, dock står det nu klart att Globalfoundries kommer att vara redo med 12nm tidigt 2018 och att nästa generations Ryzen och Vega-produkter kommer att hitta sin väg ut på marknaden inte långt efter.

AMD bekräftade tidigare under sitt FAD-event att man inom de kommande tre åren ska komma med två nya arkitekturer för både CPU:er och grafikprocessorer. Dessa CPU-arkitekturer bär namnen Zen 2 och Zen 3 och av de två planerade grafikprocessorarkitekturerna som kommer efter Vega så är det endast den direkta uppföljaren som än så länge har ett spikat namn, Navi.

Innan dessa nya arkitekturer rullas ut så är det då dags för uppdaterade versioner av nuvarande Ryzen och Vega. Dagens produkter tillverkas på 14nm-teknik och det var då som tidigare nämnt planerat att dessa uppdaterade produkter skulle tillverkas på 14nm+. Men AMD har nu bestämt sig för att hoppa direkt till 12nm istället.

Exakt vad för skillnad i prestanda och effektivitet som vi kan förvänta oss av de kommande produkterna går i dagens läge endast att spekulera kring. Förhoppningsvis så kommer AMD att visa upp mer information kring dessa nya produkter inom kort.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

2
Leave a Reply

Please Login to comment
1 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
JBJoakim Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
xinox
Medlem
xinox

Den gamla produkten finns ju knappt i butik här i Sverige och så kommer redan en ny generation 🙂

JB
Medlem
JB

Jo nu går det undan värre;)

Om du (eller någon annan?) inte hoppade på Ryzen/Vega generation 1 – som jag med en del initiala problem (särskilt då att få något RAM att fungera perfekt över 3GHz – har nu G.Skill FlareX i 3066MHz) fått till att bli ett stabilt och högpresterande system, så tror jag att ni tjänat en del på att invänta generation 2. I den här artikeln: https://www.techpowerup.com/237342/amd-zen-2-architecture-socket-am4-2019-code-named-matisse antyds ju att man (Amd’s utvecklare) såg stor utvecklingspotential särskilt vad gäller Ryzen. /jb