Apple har idag ett stadigt grepp om surfplattsmarknaden men förutom ett större hot från Google Android väntar också en riktig batalj med Microsoft Windows 8. På WinRumors har man ställt upp en iPad 2 med en betaversion av iOS 5 bredvid en surfplatta från Microsoft med en tidig utvecklingsversion av Windows 8 för en direkt jämförelse av de två systemen.

Microsofts närvaro på surfplattsmarknaden är idag ett stående skämt där varken Windows 7 eller den hårdvara som oftast används – Intel Atom – är lämpat för en surfplatta. Med Windows 8 har Microsoft börjat om från scratch och utvecklat ett mer resurssnålt operativsystem med ett dedikerat användargränssnitt för just mobila produkter med pekskärmar.

Microsoft har döpt gränssnittet till Metro och påminner en hel del om Windows Phone 7 på smartphonemarknaden. I direkt jämförelse med Apples kommande iOS 5 operativsystem ser vi att Microsoft mycket väl kan komma att bli en seriös konkurrent under nästa år och skillnaderna mot dagens Windows-surfplattor är mer eller mindre revolutionerande.

En av de största dragplåstren i Windows 8 ska även bli Microsofts integrering av Xbox Live. Det blir första gången som Microsoft låter deras spelkonsol Xbox 360 och PC-datorer mötas helt fritt i en gemensam samlingsplats. En videogenomgång av integreringen av Xbox Live i Windows 8 finns att hitta här nedan.

1
Leave a Reply

Please Login to comment
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Birks Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Birks
Medlem
Birks

Mumma, Windows 8 har helt klart potential.