Apple höll som utlovat en presskonferens under fredagskvällen och gjorde något av en halv pudel när man erkände att man inte är perfekta, men att ingen smartphone är det heller. Samtidigt lovade man ett gratis mobilskal till sin iPhone 4 och pengar tillbaka för missnöjda kunder.

Historien kan ni vid det här laget, Apple lanserade sin iPhone 4 smartphone med en revolutionerande antennteknik där delar av telefonens hölje agerar mottagare. En lösning som inte fungerar helt ypperligt tillsammans med mänsklig vävnad och kunnat ge upphov till kraftigt försämrad signalstyrka.

Apple har pratat om användare som hållt sina telefoner fel och mjukvarulösningar. Men under sin presskonferens bekräftade man alltså att man gjort ett misstag, samtidigt som man pekade på att alla smartphones har liknande problem. Något som enligt opartiska tester verkar stämma, men som även bekräftar att iPhone 4 har betydligt större problem.

iphone-reception-pc-0818-rm-eng

Apple kommer inte att återkalla de sålda telefoner som hittat ut på marknaden. Istället kommer man, som väntat, bjuda på ett gratis skal till alla sina kunder. Eller ge pengarna tillbaka om det är någon som känner sig lurad och vill lämna tillbaka sin telefon.

Apple poängterade dock att man fått in väldigt få konkreta klagomål och att endast 0,55% av de som köpt en iPhone 4 har hört av sig angående problem med mottagningen.

Steve Jobs upprepade under presskonfeensen och frågestånden därefter att långt ifrån alla har dessa problem och att han personligen inte hade några som helst problem även när han håller sin iPhone 4 i ”dödsgreppet” som många kallar det.

Genom att ge ett gratis skal till alla sina kunder har Apple hittat en lösning på telefonens mottagningsproblem. Men rimligen borde det finnas en hel del användare som gärna vill nyttja sin telefon som den kommer från tillverkningsfabriken. Om framtida iPhone 4 modeller kommer att få förbättrad antennteknik återstår att se, men Apple uteslöt bestämt att det skulle komma en mjukvarufix för problemet.

Till slut avslöjade man även lanseringsdatum för iPhone 4 på den svenska marknaden, den 30 juli ska telefonen finnas i svenska butiker, bland annat genom Tele2 och Telia.

Källa: Engadget

13
Leave a Reply

Please Login to comment
13 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
8 Comment authors
Anton KarmehedDanne980LaglordenMoNsTeRMartin L Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Fredrik
Medlem
Fredrik

Så jävla B.

Fredrik
Medlem
Fredrik

Är också opartisk gällande Apple och alla dess omtalade produkter, men detta tog priset.

Rogerpontare
Medlem
Rogerpontare

3GS är den bästa mobil jag ägt…

…och den kommer jag att ha kvar tills en nyare modell av iPhone som inte kräver skal hittar ut! :-*

PSHJ
Gäst
PSHJ

Hur många av er som dömer ut iPhone har en själv och grundar negativa omdömen efter det, och inte efter vad Applehatar drevet skriver? 😳

Martin L
Medlem

Jag har nog lite svårt att se hur de skulle ha kunnat sköta det hela mycket bättre – om man nu går de de data som de har sett. * De erkände att det finns en brist i telefonen som gör att man kan försämra signalen och tappa samtal* Från deras synviknel (antalet returer, supportsamtal etc) är problemet inte speciellt stort* De få som upplever att det är ett problem kan få ett gratis skal för att förbättra problemet* Vill man inte ha ett skal på telefonen får man lämna tillbaka den och får alla pengar tillbaka och kan köpa… Läs hela »

MoNsTeR
Gäst
MoNsTeR

Jag tycker det hela verkar något överdrivet. Så länge täckningen är bra vilket den oftast är i Sverige så ska det inte vara några problem för att man sätter fingret över skarven. Är den däremot dålig så kanske samtalet riskerar att avbrytas men det gäller ju om man sätter handen över antennen på andra mobiler också. Enligt tester verkar antennen vara betydligt bättre än den i 3GS lixsom det mesta andra.

Laglorden
Medlem
Laglorden

Kanske överdrivet, jag har hört det är massa andra problem också med iphone 4 som ”proximity sensorn”? Onödigt alla snöar in på ett fel om det finns massa andra med. Delade taxi häromveckan med nån okänd tjej från Södertälje till Nyköping (SJ!!! det ”företaget” kan man hata ännu lättare än Apple 😉 ) som hade en iphone (3G 3GS?) och hon hade jätteproblem med just att den tappade mottagning hela tiden och det var i Sverige med vårt ”fantastiska” mobilnät. Jag vet inte, säkert är alla iphones bättre än min gamla mobil, men att det finns mycket bättre MOBILER (alltså… Läs hela »

Danne980
Medlem
Danne980

@Anton inlägg 7:Fast du liksom många andra fastnar lite på att man har en designmiss som enligt alla är jätteallvarlig. OM (!!) jag har fått rätt statistik så är det så att det har kommit ca 1/4 av reklamationerna med iPhone4 vs 3GS (i % räknat så klart). Och de test jag läst så har iPhone 4 haft bättre mottagning och mindre problem med samtalen än 3GS. Vad är då igentligen viktigast vid ett köp? Allt detta är marknadsföring, Apple hade kunnat vända ryggen till detta och sedan hade det blåst över. Problemet är bara att under tiden skulle att… Läs hela »

Danne980
Medlem
Danne980

Det var just det som var poängen det fanns inga ”högprofilerade” problem. Men ändå var det fler som tyckte 3GS inte fungerade som den skulle…

Den statistik som jag läste kan mycket väl komma från Apple så jag kan inte med säkerhet säga om den stämmer. Min gissning i dag är att väldigt få skulle ens veta om att deras iphone 4 har detta problem, men jag har inte testat den och kan ha helt fel.

Tack för trevligt svar iaf, detta med telefon är en infekterad fråga i dagsläget (ungefär som ati/nvidia) så det är fräsht med ett trevligt svar.