Efter att ha utrustat sin MacBook Air, Mac Mini och MacBook Pro med sin egen processor vid namn M1 har Apple nu avtäckt den senaste generationens iMac som även den nu kommer med Apples egna processor.

Under kvällens event tog Apple tillfället i akt att avtäcka den senaste generationens iMac. Den stationära 2-i-1 lösningen som integrerar en dator inuti en bildskärm har nu följt i sina syskons fotspår och kommer nu utrustat med Apple M1-processor.

Apple lyfter fram hur den nya processorn tillåtit Apple att drastiskt minska den plats komponenterna och deras kylaslösning tar upp av datorn innanmäte. Tillsammans med detta kommer bildskärmen nu med en storlek på 24 tum och en 4,5K-upplösning.

Datorernas högtalarsystem har även det sett en enligt Apple markant uppgradering. Numera rör det sig om totalt sex högtalare med stöd för Spatial Audio med Dolby Atmos. Sett till den prestandaökning som M1-processorn kommer med ska det enligt Apple röra sig om upp till 85 procent högre prestanda jämfört med föregående 21,5 tums iMac. Sett till grafikprestanda och maskininlärning ska det här röra sig om ökningar om 200 respektive 300 procent.

När det kommer till anslutningsmöjligheter kommer iMac nu med upp till fyra USB-C portar varav två kommer med Thunderbolt-stöd. Vi ser även en integrerad 1 080p-kamera samt en uppsättning om tre mikrofoner som ska kunna sålla bort oönskad bakgrundsljud under röst- och videosamtal.

Apple avtäckte även nya tillbehör som ett nydesignat tangentbord som nu kommer med Touch ID-funktionalitet, en strömdosa med inbyggd Ethernet-port samt en ny datormus.

Pris och tillgänglighet

Den nya iMac-modellen kommer med en prislapp som börjar på 15 995 kronor. Detta inkluderar 256 GB lagring, 8 GB enhetligt minne och två Thunderbolt-/USB 4-portar. Mellanmodellen som även får tillgång till två USB 3-portar, Gigabit Ethernet samt Touch ID-funktionen till det medföljande Magic-tangentbordet kostar 18 495 kronor. Toppmodellen som skiljer sig från mellanmodellen genom att erbjuda 512 GB lagring bär en prislapp på 20 995 kronor.

Dessa nya modeller av iMac kommer att finnas tillgängliga att förbokas från och med 20 april. Samtliga modeller kommer sedan att börja skeppas någon gång under maj månad.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

1
Leave a Reply

Please Login to comment
1 Comment threads
0 Thread replies
1 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Medlem
Calle2003

Bara den silvriga var snygg.