Mac mini har nu dykt upp i ny skepnad efter att Apple uppdaterat större delar av sitt mobila sortiment. Mac mini har inte bara fått ett nytt stiligt aluminiumchassi i unibody design utan även något uppgraderad hårdvara med balnd annat snabbare CPU och grafikkrets.

Mac mini mäter endast 3,6 centimeter i profil och mäter 19,7 centimeter på längd och bredd. Vikten är 1,37 kilo och trots ett mindre chassi har Apple utrustat sin nya basversion av Mac mini med en 2,4 GHz Core 2 Duo CPU (ingen ny Clarkdale-modell), GeForce 320M GPU samt 2GB RAM. 

Apple menar att den grafiska kraften är fördubblad sedan föregångaren samtidigt som datorn är den effektivaste på marknaden med en strömförbrukning på 10 watt utan belastning. Annan intressant funktionalitet är integrerat 802.11n WiFi, Bluetooth 2.1+EDR och upp till 500GB hårddiskutrymme (basmodellen kommer med 320GB). Andra utgångar man hittar på baksidan är HDMI, mini-DisplayPort, Firewire 800, minneskortläsare och Gigabit ethernet.

Priserna är det enda som inte krympt på den nya datorn. Basmodellen med Mac OS X Snow Leopard kostar 7 995 kronor inklusive moms medan en toppmodell med Mac OS X Server Snow Leopard  med 2,66 GHz CPU, 4GB RAM och 500 GB hårddisk kostar 11 395 kronor inklusive moms.

 

6
Leave a Reply

Please Login to comment
4 Comment threads
2 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
5 Comment authors
KreantzAnton KarmehedKamikazepilotJoniMartin L Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Martin L
Medlem

Muahahah! Jädrar vilken snygging! Synd att jag inte har användning för en liten söt stationär dator. Väldigt tråkigt att Apples billigaste dator just nu blev en tusing dyrare också, vet inte om det var en riktigt bra idé…

Hursomhelst, såhär ska en dator se ut! Helt rätt att satsa på C2D + bättre grafik istället för en i3 + integrerad grafik enligt mig.

Jonatan Hertzberg
Medlem

Ruskigt trevlig maskin, men för det priset är det rätt svårt att motivera ändå tycker jag. För 8k tycker jag MINST dom kunde bjuda på tbord och mus!

Gustav Krantz
Medlem
Gustav Krantz

Ingen Mac
Jag börjar mer och mer tycka om Apple’s design på sina datorer. Speciellt denna. Tråkigt nog är jag Windows användare. 🙂