Apple spekuleras visa upp minst två nya iPad Pro-modeller i slutet av månaden och nu hävdas dessa komma utan företagets trogna Lightning-port och utrustas istället med USB-C.

Apple ska hålla i ett event den 30 oktober, exakt vad som ska visas upp är i skrivande stund relativt oklart men nya iPad-modeller är något som många förväntar sig. Mer specifikt ska det röra sig om nästa generations iPad Pro och nu säger sig Macotakara (japanska) ha en portion ny information om denna ryktade surfplatta.

iPad Pro hävdas komma i två utföranden. Ett med en 10,5 tum stor skärm och en total storlek på 178,52 millimeter (mm) på bredden och 247,64 mm på höjden. Det andra utförandet hävdas bli något större med en 12,9 tums skärm och yttre mått på 215 mm på bredden och 280,66 mm på höjden.

Denna information ska ha kommit från en tillverkare av iPad-skal som ska ha visat upp kommande produkter under Global Sources Mobile Electronics Trade Fair 2018.

Under mässan ska Macotakara ha talat med dessa tillverkare och samtliga ska ha bekräftat att Apple inte bara gör sig av med de tjocka kanterna över och under skärmarna. Det ska även ha bekräftats av dessa tillbehörstillverkare att Lightning-porten även får maka på sig för att göra plats för USB-C kontakter.

Andra detaljer inkluderar att enheterna får stöd för att spela upp video i 4K-upplösning på andra enheter via tidigare nämnda USB-C kontakt. Denna kontakt ska inte heller vara den enda som skiljer sig från tidigare modeller då även den traditionella hörlurskontakten ska ha tagits bort tack vare den nya USB-kontakten.

Värt att ha i åtanke är att tillverkare av skal till diverse enheter inte nödvändigtvis utgår från 100 procent pricksäkra dimensioner och information när de designar produkter för att visa upp redan innan specifika enheter lanserats. Detta är således endast en rykte i dagsläget och bör bekräftas eller dementeras under Apples event den 30 oktober om nya iPad-modeller nu gör ett framträdande under eventet.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid