En ny rapport hävdar att Apple just nu håller på och arbetar på utvecklingen av en egen sökmotor som ska låta företaget släppa sitt beroende av Google när det kommer till att leta fram vad man söker efter online.

Enligt en ny rapport kan Apple just nu arbeta på utvecklingen av en helt egen, webbaserad sökmotor för sina operativsystem. Jon Henshaw hos CoyWolf påpekar hur det verkar som att sökförslag från assistenten Siri inte nödvändigtvis använder Google längre. Detta tillsammans med att funktionen Spotlight Search även den verkar kringgå Google leder till spekulationer om att företaget kan komma att dumpa Google helt och hållet.

Henshaw menar också att den uppdatering till Applebots supportsida för webbutvecklare som rullades ut under juni månad kan ha med denna nya sökmotor att göra. Detta då den nu innehåller information om hur man får hemsidor relaterade till sökningar rankas på liknande vis som hos sökmotorer. Den inkluderar också information om hur trafik från Applebot ska verifieras.

Huruvida vi kommer att se Apple sjösätta en egen sökmotor inom en snar framtid återstår att se. I dagsläget är det ingenting som Apple själva har bekräftat kommer att hända. Hur en sökmotor utformad enligt Apples smak kan komma att se ut vore dock intressant att se.

Skulle Apple göra sig av med Google som standardsökmotor däremot skulle företaget gå miste om en rejäl summa pengar varje år. Detta då Google betalar Apple för att företagets telefoner, surfplattor och datorer ska använda just Google som standardsökmotor. Någonting som kanske inte skulle påverka ett så gigantiskt företag som just Apple. Det är dock värt att ha i åtanke när det spekuleras kring denna potentiella nya sökmotor som kan vara på väg.

Googles sökmotor är en titan inom området och det kan bli spännande att följa fighten om Apple skulle bestämma sig för att lansera en utmanare. Det vill säga om den blir tillgänglig för allmänheten och inte exklusivt för iOS, iPadOS och macOS.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid