Vi skrev igår om att Samsung sträckte ut sin hand till Apple för att nå en uppgörelse i patenttvisten som råder mellan bolagen i Australien. Föga förvånande tackar Apple nej till erbjudandet, och det ser inte längre ut som en fråga om, utan när det blir rättegång mellan de båda parterna.

Samsung gav i fredags Apple ett erbjudande, som i normala fall kanske hade varit svår att motstå. Men Apple tackar kort och koncist nej, vilket kanske inte var helt oväntat.

”The main reason we are here is to prevent the launch (of the Galaxy tablet) and maintain the status quo,” sa Apples advokat Steven Burley till rätten.

Samsung svarade till rätten i Sydney, att de måste ha ett beslut om det blir ett säljstopp eller ej snarast. Samsungs advokat Neil Young menar på att Samsung inte får ett svar under mitten av oktober, har de inte längre någon brådska att släppa Galaxy Tab 10.1. Om de påbörjar lanseringen av den nya surfplattan senare än så, kommer den vara ”kommersiellt död” och missa julhandeln.

”If we can’t get a decision out by mid-October, there is no urgency,” Samsungs advokat Neil Young

Samsung ser att chanserna att förhandla fredligt mellan de båda partnera nästa bortblåsta efter Apples avvisande. Istället tänker företaget ta sin goda tid fram till mars 2012 för att förbereda ett försvar, och en strid i domstol. De har för avsikt att betala tillbaka med samma mynt och få ett säljstopp på deras iPhones och iPads för intrång på sju av deras patent för trådlös-teknik.

Samsung hade först hoppats på att lansera Galaxy Tab 10.1 i Australien, augusti eller tidigt i september men har behövt skjuta upp den i väntan på ett beslut av Sydneys domstol som ser över ärendet. Surfplattan har redan fått ett säljstopp i Tyskland, och flera Galaxy-smartphones likaså i Nederländerna. Hur vida Samsung slaviskt kopierar Apples produkter med deras Galaxy-serie går att diskutera, men det ser nu bara ut som en tidsfråga innan en rättegång inleds.

Källa: Reuters

Relaterade nyheter:

Annons

9
Leave a Reply

Please Login to comment
9 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
8 Comment authors
shaglordGhost^[Homie]KallistiBaxtexKogster Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Svensken
Medlem
Svensken

Heja Samsung! Jag håller på er! 🙂

EDIT: Visst fick HTC låna Google nyförvärvda patent genom Motorola Mobility mot Apple för en tid sedan? Kan inte Google gå in och skydda Samsung i detta fallet?

this
Medlem
this

Löjligt, men samtidigt lite spännande 😉

Medlem
Marre

Högmod går före fall.

Medlem
Marre

Fast… inte konstigt att Samgung kommer med en egen SSD-diskproduktlinje. De måste ju få avsättning för sina chip nu när Apple inga får. Varför inte förädla dem själv, och troligen tjäna mer på det en att sälja dem vidare.

Alexander Anderson
Medlem
Alexander Anderson

Så Apple erkände att det handlade om att hindra lansering och försäljning av Galaxy-produkter inte om att försvara deras immatriella rättigheter. Så mycket för att patent främjar utveckling 😛

Anton Gustavsson
Medlem
Anton Gustavsson

Haha, detta är så löjligt att det börjar bli spännande att se hur det här slutar. Värsta drama komedin. 😆

Kallisti
Medlem
Kallisti

Det tragiska är att hur man än vänder och vrider på affären så blir konsumenterna lidande. Oavsett vem som sälj-stoppar vem så leder det till mindre konkurrens med hjälp av priser och teknikutveckling. Istället kommer de att slåss om feta skadestånd som inte går vägen via konsumenterna utan snarare via advokaterna.

Ghost^[Homie]
Medlem
Ghost^[Homie]

Har inget som helst förtroende för Apple längre och kommer med 100% säkerhet gå från iPhone & iPad till andra modeller inom en snar framtid.
Lik förbannat sitter man o väntar på att LIVE feeds med information skall komma porlande från alla möjliga håll o kanter inom 40Minuter från apples releas av ”4S eller iP5??”
Kanske båda…
I villket fall som helst så kommer Samsung göra ALLT för att sälj/import stoppa skiten. 😀

Micke
Medlem
Micke

Det vore hur underhållande som helst om Samsung kunde välkomna alla andra företag med patent att gå ihop mot Apple och ge dem av sin egen medicin. Tänk om dem i slutändan blir dem som får säljstopp. /s