Apple TV har inte gjort mycket väsen av sig de senaste åren men nu kommer rykten som säger att plattformen ska få sig en rejäl genomgång. Apple sägs arbeta på en ny mjukvaruplattform för sin tjänst och ryktena talar om en iOS-plattform med stöd för onlinemedia.

Apple TV lanserades 2007 och har vid tillfällen kallats en ”hobby produkt” av Apple själva. Man har menat att det egentligen inte funnits någon större marknad att tala om. Enligt uppgifter till New York Times har dock Apple insett att det är nu eller aldrig man ska hoppa på TV-marknaden och det kan bli på flera fronter.

Apple TV sägs komma med ett helt nytt gränssnitt som ryktas baseras på iOS, samma operativsystem som används i iPad, iPhone och iPod Touch. Detta skulle passa väl ihop med den hårdvaruplattform Apple byggt upp med sin ARM-baserade A4 SoC i centrum.

appletv
Dagens Apple TV

Tidigare rykten har just påpekat att Apple jobbat med en Apple TV-enhet baserad på Apple A4 och att en sådan skulle komma med en integrerad lagringsyta på endast 16GB och istället satsa stort på onlinebaserat material där enheten bland annat skulle stödja strömming av 1080p videomaterial från Internet. Något som faller väl in i Apple och Steve Jobs tankar om film och video på Mac-plattformen.

Rykten säger även att Apple ser över möjligheterna att lansera en Internetansluten HDTV, tänk iMac modell större med mindre fokus på datorfunktion och mer på multimedia. Men detta är än så länge bara obekräftade rykten.

Att Apple på allvar kikar närmare mot TV-marknaden är knappast överraskande. Inte minst när nu Google TV är på väg och antalet Internet-TV-tjänster ökar.

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid