Apple har nyligen gjort en ganska typisk säsongsuppdatering av sina Macbook-datorer. Snabbare processorer gäller över nästan hela sortimentet samtidigt som den nya högupplösta minstingen Macbook Pro 13-tum får sig en rejäl prissänkning med ett instegspris på 13 495 kronor.

Apple har ökat klockfrekvenserna på alla processorer i sina Macbook Pro-modeller. I den mindre Retina-modellen på 13 tum har man uppdaterat toppmodellens tidigare 2,5 gigahertz Core i5-processorn med en motsvarande modell på 2,6 gigahertz. Storebror på 15 tum och med ännu högre upplösning får sin 2,3 gigahertz Core i7-processorer uppskruvad till 2,4 gigahertz medan toppmodellens 2,6 gigahertz-processor nu körs i 2,7 gigahertz.

Det som är helt klart mest intressant är annars Apples ganska aggressiva prissänkning av 13-tumsmodellen i Macbook Pro Retina-programmet. Från ett tidigare instegspris på 16 495 kronor kostar nu basmodellen med högupplöst skärm 13 495 kronor. Fortfarande en rejäl hacka för en bärbar dator med 128 gigabyte SSD-enhet och 8 gigabyte internminne. Men en rejäl prissänkning på 3 000 kronor mot tidigare. Noterbart är att instegsmodellen fortfarande får nöja sig med en klockfrekvens på 2,5 gigahertz. 

Även den kraftfullare modellen med en ny 2,6 gigahertz processor, 256 gigabyte SSD-enhet och 8 gigabyte internminne har fått en prissänkning och kan nu köpas för 15 495 kronor. Från tidigare prislapp på 19 495 kronor.

Sist men inte minst har Apple även sänkt priset på sin rymligaste Macbook Air-modell. Med 256 gigabyte lagringsutrymme kostar nu datorn 12 995 kronor istället för 14 795 kronor som tidigare.

De nya Macbook-modellerna går att beställa från Apples onlinebutik redan idag.


Annons

5
Leave a Reply

Please Login to comment
5 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
5 Comment authors
Ey, macarena!Andreas GUT_lolSegen01Tripptrapptrull Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Tripptrapptrull
Gäst
Tripptrapptrull

Jag vet att det är en gammal sliten fråga, och jag har inte för avsikt att trolla, eller dissa de som verkligen vill ha och betala för en Mac. Men är inte Mac-datorerna sjukt dyra för prestandan?

Segen01
Gäst
Segen01

Tror man köper en sån här för att sitta på ett kafé och surfa och ’synas’.
Inte för att man tror att man kommer bli att mer produktiv.

UT_lol
Medlem
UT_lol

[quote name=”Segen01″]Tror man köper en sån här för att sitta på ett kafé och surfa och ’synas’.
Inte för att man tror att man kommer bli att mer produktiv.[/quote]
[ironi]Men är man inte mer produktiv på en kafé? [/ironi]

Jag skulle gärna vilja se fler nyheter om prisdumpar av andra företag i nordichardware också. Eller snarare skulle jag vilja slippa se några [b]reklam[/b] och istället mer hårdvarunyheter. Alternativt att ni byter namn från nordichardware till nordicadvertisement.apple.com. 😉

Andreas G
Medlem

[quote name=”Tripptrapptrull”]Jag vet att det är en gammal sliten fråga, och jag har inte för avsikt att trolla, eller dissa de som verkligen vill ha och betala för en Mac. Men är inte Mac-datorerna sjukt dyra för prestandan?[/quote] Det beror lite på hur du definierar prestanda. Mac är ”dyrt”, inget snack om det, men du får också en helgjuten produkt som luktar kvalitet och passar perfekt in i deras ekosystem. Man betalar också för design och väldigt bra skärmar. Om man inte värderar dessa saker speciellt högt så är det så klart inte en produkt man ska bry sig om.… Läs hela »

Ey, macarena!
Gäst
Ey, macarena!

@Tripptrapptrull:
Prestanda på papperet är så pass långt ifrån produktivitet i praktiken att jag gladeligen betalar det dubbla för att få en Mac med smartare tangentbord, bättre skärm, batteritid och lägre vikt. Tvingas dualboota till Win 7 på jobbet och jag märker ett tydligt prestandatapp i win 7 när jag multitaskar eller gör fil- och programsök. Så OS:et är också en mkt viktig del. Såklart kan man köpa en billigare PC och slänga in en lättviktig Linuxdistro om man vill spara klockcykler, men jag vill ha det bästa GUI:et (OSX) med smartast kortkommandon, fönsterhanterare mm.