Även om Apples försprång till konkurrenterna minskat rent tekniskt fortsätter det amerikanska bolaget att förnedra sina motståndare på börsen. I kölvattnet av Apples lansering av Iphone 5 har företagets aktie nu tagit sig över 700 dollar och nått ett nytt rekordhögt börsvärde på 4 300 miljarder.

Apple slog tidigare i augusti börsrekord när företagets aktie nådde ett värde på 665 dollar och ett totalt börsvärde på 623 miljarder dollar. Aktien har fortsatt att klättra uppåt sedan dess och nådda tidigare i veckan en ny drömgräns på 700 dollar per aktie. Som mest var Apples aktie uppe i 703,58 dollar men har i skrivande stund tappat något till 702,10 dollar på Nasdaq-börsen. Med ett aktievärde på 702 dollar är bolagets totala börsvärde 658,15 miljarder dollar, motsvarande drygt 4 300 miljarder svenska kronor.

iphone5_Stand

Den kanske mest imponerande siffran är att Apple trots ett redan imponerande börsvärde i början på året ökat sitt aktievärde med över 65 procent på bara drygt 9 månader. En annan intressant jämförelse är att Apples börsvärde är 1 570 miljarder kronor högre än Exxon Mobil som är tvåa på listan över världens mest värdefulla bolag. Skillnaden i aktievärde mellan Apple och Exxon Mobil är för övrigt nästan precis lika stor som Googles totala börsvärde – på runt 1 550 miljarder kronor.


Relaterade artiklar:

6
Leave a Reply

Please Login to comment
6 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
6 Comment authors
SimsNiQ3Viking1962TrimmyAnton Karmehed Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Rickard
Medlem
Rickard

Undra hur stor kontantkassa Apple har efter detta år är slut. Var det inte nyss på ca 92 miljarder dollar? Galet alltså.

Tommy Daniels
Medlem
Tommy Daniels

Snart måste toppen vara nådd. Även om det går bra för Apple så är det ändå en övervärderad aktie.

Tord Nilsson
Medlem
Tord Nilsson

Tänk om AMDs aktie kunde se ut så där, det hade varit nåt

Niklas Öryd
Medlem
Niklas Öryd

Tänk va rik Forrest Gump skulle vara nu:P

Sims
Gäst
Sims

Varje gång nyheter om Apples nya aktievärde tänker jag tyst för mig själv ”BUBBLA!”, men ännu har den inte spruckit. Kanske är det något jag missat, men kan inte påstå att jag förstår varför det är värderat så oerhört mycket högre än sina konkurenter… Världens värdefullaste varumärke :p. De har iaf. en fin kontantkassa, är ju värt något.