Som en tidigare välkänt tillverkare av portabla mediaspelare är surfplattor och mobiltelefoner en naturlig produktkategori för franska Archos, som på årets IFA-mässa bland annat visar upp en rad nya telefoner med Android 4.2.2 i originalutförande.

Archos har börjat få ett allt större genomslag med sina Andriod-baserade surfplattor och mobiltelefoner, med sin satsning på att lansera mellanklassenheter som ger mycket hårdvara för pengarna. Man visar upp en drös enheter på IFA, och vi stannar givetvis till och tar en kik.

Först tar vi en titt på mellanklasstelefonerna i Titanium-serien, där det finns tre modeller i storlekarna 5,3, 5,0 respektive 4,5 tum, samt en 4,0-tumsmodell som inte fanns framme för visning. Operativsystemet är Android 4.2.2 på samtliga enheter, och med prislappen 1 200 till 2 000 kronor kan de mycket väl bli spännande mellanklassare att kika närmare på, även om de inte har det absolut vassaste i hårdvaruväg.

Vi ger ytterligare uppmärksamhet åt 5-tumsmodellen Oxygen, och även här gäller Android 4.2.2 i vanilla-utförande. Oxygen blir något av ett flaggskepp för Archos och har hårdvarumässigt en del gemensamt med Lenovo Vibe X, med sina 1 920 x 1 080 pixlar och fyrkärniga Mediatek-processor, men av vad vi märkte hade den ett ordentligt flyt i menyerna, något Lenovos telefon hade lite problem med.

oxygen

Andra trevliga tillskott är en 13-megapixelkamera med dubbla LED-blixtar tillsammans med en 5-megapixelkamera på enhetens framsida. Batteriet har en specifikation på 2 300 milliampere och enheten känns trevlig i handen med sin gedigna design, rundade baksida och vikt på 130 gram.

Oxygen borde dyka upp även på den svenska marknaden under fjärde kvartalet i år, då med en prislapp på 3 000 – 3 500 kronor inklusive moms, vilket kan göra den till en intressant utmanare i den övre mellanklassen.


Relaterade nyheter

1
Leave a Reply

Please Login to comment
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
-Tjalve- Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
-Tjalve-
Gäst
-Tjalve-

Åhh Vanilla ANdroid! Det låter ju riktigt intressant faktiskt.