Inför lanseringen av AMD:s nya entusiastprocessorer med norr om 10 kärnor uppdaterar kylartillverkaren Arctic en rad kylare inför den nya TR4-sockeln.

AMD Ryzen Threadripper blir några av de till ytan största konsumentprocessorerna som någonsin tillverkats, och använder sig av AMD:s nya LGA-sockel TR4. Den gigantiska sockeln med 4 094 pins och processorernas lika gigantiska värmespridare innebär att flera tillverkare har fått släppa helt nya kylare specifikt för Threadripper, då tidigare modeller helt enkelt inte har täckt tillräckligt mycket av ytan.

Nu meddelar dock Arctic Cooling att flera av tillverkarens existerande slutna vattenkylningssystem kommer att uppdateras med stöd för Threadripper och TR4. Mer specifikt är det Liquid Freezer-serien med radiatorer på 120, 240 eller 360 millimeter som får stöd för den nya plattformen.

I skrivande stund framgår det däremot inte huruvida nya versioner av kylarna kommer levereras med anpassningsbara kylarblock för mer kontakt med processorns värmespridare, eller om de är tänkta att leverera tillräcklig kylning även utan att täcka hela spridaren. Seriens minsting Liquid Freezer 120 utlovas klara av TDP-värden upp till 250 watt, medan storebröderna på 240 och 360 millimeter ska vara goda för upp till 300 watt.

Här är Noctuas Threadripper-kylare med gigantisk kylarbas

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid