Företaget ARCTIC som gjort sitt namn att sälja såväl processor- som grafikkortskylare till konsumenter och tillverkare släpper idag en ny produkt. Deras Accelero Mono PLUS är en grafikkortskylare som utlovar hög kylningsförmåga, med fem värmeledningsrör i koppar och ett faktiskt väldigt litet format.

Accelero Mono PLUS är en rätt liten skapelse som mäter 136 x 138 x 51 mm och paras ihop med en 120 mm-fläkt som kan gå i 400 till 1 500 varv per minut. Kylaren kommer med 43 kylflänsar i aluminium på 0,4 mm vardera, fem 6 mm värmeledningsrör i koppar och väger i helhet 348 gram.

Vad som gör kylaren intressant är att trots storleken stödjer den såväl grafikkort från svunna tider, som många av de allra nyaste. Med en kylningskapacitet på 200W enligt ARCTIC ska den fungera att använda ihop med grafikkort som NVIDIA GeForce 560 Ti och AMD Radeon HD 6950 och HD 5870. GTX 570, 580 och HD 6970 står inte med, då det troligtvis skulle bli gränsfallet för vad kylaren klarar av.

Accelero_Mono_PLUSa Accelero_Mono_PLUSb

Accelero_Mono_PLUSc

Kylaren kommer även med ett hav av tillbehör, med kylflänsar bör bland annat VRM och GDDR-minne, bakplåt för extra luftflöde och kylpasta i två små påsar. Accelero Mono PLUS ska finnas i butik inom kort och väntas kosta runt 400 kr. Kylaren backas upp av sex års garanti från ARCTIC.

Källa: ARCTIC

Annons

1
Leave a Reply

Please Login to comment
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
nussse Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
nussse
Medlem
nussse

Den ser ju riktigt trevlig ut. Kanske vore nått då en polare med 560Ti gnäller på för mycket oljud 🙂