Small preview image

Från nästan ingenstans har kretsutvecklaren ARM Holdings PLC seglat upp som en av de hetaste företagen på IT-marknaden. ARMs egenutvecklade mikroprocessorarkitektur sprider sig som en löpeld på den mobila marknaden med fokus på smarta mobiltelefoner som kräver allt mer beräkningskraft vid låg strömförbrukning. Men framgångarna det senaste året har nu fått ARM att sikta högre och man säger sig nu vara i samtal med den nyetablerade halvledartillverkaren Globalfoundries om framtida produkttillverkning.



Ser man in i ARMs framtidsplaner är det också tydligt att man nu även vill ge sig in på andra marknader och som väntat är netbooks, även kallade smartbooks, högst upp på listan.


ARM hoppas plocka åt sig hela 15 procent av den totala netbook-marknaden nästa år och då marknaden väntas fördubblas under 2010 till 37 miljoner sålda datorer finns det stora pengar att tjäna.


Flera företag använder idag ARMs processorarkitektur för sina egna mikroprocessorer och på listan hittar vi bland annat Qualcomm, Samsung, NVIDIA och Texas Instruments.



Qualcomm Snapdragon använder sig av ARM-arkitekturen


Källa: Taipei Times

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid