Microsoft har varit väldigt hårda mot sina partners när det kommer till att visa upp surfplattor, baserade på ARM med deras kommande operativsystem Windows 8 på grund av instabilitet. Nu ska ARM och Windows 8 snart vara ett äkta par, och redo att skeppas till mjukvaruutvecklare.

Att börja stödja ARM i sitt operativsystem är utan tvivel, det största uppdrag Microsoft tagit på sig på väldigt många år. Att stödja en ny arkitektur och få det att fungera som det ska är inte en lätt bedrift, vilket är varför det inte visades upp surfplattor med denna kombination offentligt även kallat för WoA eller Windows 8 on ARM.

Nu i februari lanserar Microsoft den första Beta-versionen av Windows 8, ungefär samtidigt väntas de första WoA-plattformarna skeppas till mjukvaruutvecklare. I dagsläget finns endast Microsofts egna mjukvara tillgängligt. Det är därför viktigt att utvecklarna får en utvecklingsplattform så fort som möjligt, då mjukvara från tredjepartsutvecklare är minst lika viktigt som att ha ett fullt fungerande operativsystem. Prestandan i dessa enheter ska enligt källor ”förvånansvärt bra”.

Windows 8 ska finnas stabilt för minst två systemprocessorer från några av världens största aktörer som Qualcomm, Texas Instruments och NVIDIA . Efter vad vi sett och hört står Qualcomm närmast garanterat bakom i alla fall en av systemprocessorerna. Det är ännu oklart när man planerar lansera Windows 8 för ARM, men det ska enligt uppgifter ske inte så långt efter att Windows 8 för x86 når butikshyllorna.


Relaterade nyheter:

Annons

4
Leave a Reply

Please Login to comment
4 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
nILGotflopperJacob HugossonSwedish Berserk Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Svensken
Medlem
Svensken

Kul för ARM och Microsoft! Men ska Microsoft fortfarande försöka stänga ute Linux på ARM enheterna?

flopper
Medlem
flopper

i butik 2013?

nILGot
Medlem
nILGot

[quote name=”flopper”]i butik 2013?[/quote]
Borde komma om ganska exakt ett år?