Under förra veckan gick Intel ut med detaljer om deras kommande 22nm tillverkningsprocess som blir först i världen med att använda sig av FinFET eller som man kallar det 3D-transistorer. Detta har ytterliggare dragit ut på Intels ledning mot halvledarindustrin då de ligger hela 3 år före alla andra. Men enligt ARM är detta inget problem och de förväntar sig att kunna konkurrera mot Intel trots detta.

ARM säger sig ha haft kännedom om Intels nya teknologi under en lång tid och menar på det är förenligt med Intels historia av innovation genom processförbättringar. ARM:s aktie sjönk däremot vid Intels offentliggörande då vissa såg det som en stor möjlighet att kunna ta sig in på den marknaden ARM idag är dominant på, men aktien steg sedan snabbt tillbaka framåt helgen.

ARM säger sig ha en fördel mot Intel då deras ekosystem breder sig på flera plan än nya tillverkningsprocessor, som ett kontinuerligt och snabbt momentum med nya arkitekturer och deras mycket starka samarbete med sina partners världen över som är ARM:s största fördel.

Annons

server

ARM:s framtida vision är att ta sig in på PC och servermarknaden där idag x86-arkitekturen dominerar.

ARM har redan börjat jobba med sina partners för att testa deras kretsar på 20nm och 22nm, och har påbörjat ett samarbete med IBM för den kommande 14nm-processen som även den ska ha FinFET. ARM:s Ian Drew avslutade med: ”Vi är övertygade om att detta ger oss möjligheten att konkurrea på en hög nivå inom industrin.”

Det ser definitivt inte ut som att ARM räds Intel på den ultramobila marknaden för smartphones och surfplattor, men det dem kanske borde oroa sig mest över är hurvida de kommer ta sig in på PC-marknaden som planerat eller inte nu när Intel kommer ha tillgång till alltmer strömeffektiva kretsar än någonsin tidigare?

Källa: TheInquirer

Annons

2
Leave a Reply

Please Login to comment
2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
Jacob HugossonSwedish Berserk Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Svensken
Medlem
Svensken

Ska bli spännande sen när Windows 8 kommer. Då lär antagligen X86 och ARM närma sig varandra mer. Jag hade gärna plockat upp en bärbar ARM baserad dator. Med Windows 8 och Ubuntu för ARM i dualboot. 🙂