Asrock kommer som bekant att lansera nya Z87-moderkort för Intels Haswell-processorer och flera av modellerna kommer att vara ”vattantäta”. Som vanligt när det handlar om elektronik och vätskor är väl allt en definitionsfråga men nu visar Asrock i ett videoklipp att det finns en hel del bakom uttalandet.

Asrock kommer att märka flera av sina moderkortsmodeller med ”Waterproof by Conformal Coating” och i företagets pressmeddelande förklarar man tekniken på följande vis;

“The special layer of Conformal Coating makes ASRock’s motherboards invulnerable to conductive liquids, so overclockers won’t have to worry about accidently spilling liquid nitrogen, liquid helium or even clam chowder over their motherboards while they are overclocking. Along with conductive liquids, Conformal Coating also protects the motherboard against dust, corrosion and extreme temperatures.”

För att visa att deras spillsäkra moderkort är mer än bara en PR-gimmick har Asrock nu publicerat en demonstrationsvideo på Youtube. I videoklippet ser vi hur ett av tillverkarens moderkort kör 3dmark medan det rinner vatten över kretskortet. Som väntat används inget externt grafikkort och portar som PCI Express och SATA är inte under vatten. Men det visar trots allt att moderkortets mönsterkort är väl skyddat mot vätska. Vilket Asrock nog har i åtanke när man börjar videobeskrivningen med följande uppmaning: ”Don’t try this at home”.

Som vi tidigare konstaterat finns det flera komponenter och portar på moderkortet som fortfarande kommer vara konduktiva och inte kan skyddas helt mot vätska men om olyckan är framme kan Asrocks vattentätning kanske vara en räddare i nöden. Mer troligt är att det underlättar för extremöverklockare som inte behöver vara lika nitiska med sin isolering vid användning av exotisk kylning likt flytande kväve och torris.

Moderkortet som används i videon är Asrock Z87 OC Formula men exakt vilka modeller som kommer få Asrocks vattentätning är inte helt klart. Moderkorten kommer att finnas på marknaden i början av juni när Intel lanserar sin Haswell-arkitektur och Z87-styrkretsen.

Relaterade artiklar:

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid