Asrock har en fullfjädrad armada av nya moderkort redo för lansering med Intels nya Haswell-plattform den 4 juni. När nu den nya uppställningen av Intel Z87-moderkort avslöjas kan man konstatera att en av årets nyheter är fokus på trådlöst nätverk och den nya 802.11ac standarden.

Asrock är ingen främling för att integrera trådlösa nätverkskretsar på vissa av sina moderkort men med Intel Z87-lanseringen nästa månad får vi se de första modellerna med nya 802.11ac-standarden som erbjuder teoretiska hastigheter långt över dagens 802.11n lösningar.

Asrock förbereder totalt 10 olika moderkort med Intel Z87-styrkretsen och den nya LGA1150-sockeln. I den läckta produktplanen hittas även information om ett Intel H87-kort som ska finnas tillgängligt kort efter Haswells lansering.

Trådlöst nätverk med 802.11ac standard

Vi känner igen produktnamnen från tidigare generationer av Asrock-moderkort där Extreme-serien leds av tillverkarens mest funktionsrika modell – Extreme11. Detta kort kommer också med suffixet ”/ac” som visar att moderkortet kommer med integrerat 802.11ac nätverk.

asrock_z87_extreme_9ac

Utöver detta hittar man funktioner som Thunderbolt och en ny ljudkrets kallad A-Style Purity Sound som är en mix av hårdvarukomponenter och mjukvara för att optimera ljudupplevelsen på moderkortet. Bland annat en integrerad hörlursförstärkare kapabel att driva hörlurar på upp till 600 ohm och en dedikerad ljuddel på kretskortet för att minimera brus.

purity

Asrock satsar som tidigare även på överklockare med sin OC-serie och här är det mer fokus på spänningsdelarna och även prestandan på diskreta grafikkort. Även dessa modeller ser ut att komma med Asrocks nya ljudkrets men erbjuder något färre anslutningsmöjligheter för den integrerade grafiken.

asrock_z87_oc_formula

Asrock fortsätter även med sin gaminginspirerade Fatal1ty-serie som med två modeller, ett Z87 och ett H87, ska ta sikte just på mer krävande speldatorer. Toppmodellen Fatal1ty Z87 Professional gör detta med en dedikerad ethernetprocessor, Creative Sound Core3D-ljudkrets samt stöd för tre grafikkort.

z87_fatal1ty

Asrocks nya moderkort kommer att dyka upp i butiker under början av nästa månad tillsammans med Intels nya Haswell-processorer. Då kommer även mer detaljerad information om korten att presenteras.

Källa: VR-Zone


3
Leave a Reply

Please Login to comment
3 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
Sensuella SvenD0GG3xemacs Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Fredrik
Medlem
Fredrik

Har Asrock äntligen gjort sig av med den obligatoriska VGA-kontakten de hade på många, om inte alla, sina moderkort innan?

Douglas
Medlem
Douglas

Hur är Asrock i kvalite jämfört mot Asus och Gigabyte?
När man läser det här så blir man ju klart sugen 🙂

Sensuella Sven
Medlem
Sensuella Sven

Asrock gör enligt mig de bästa moderkorten på marknaden i dagsläget. De kanske inte alltid har allt det senaste och en massa flashiga extra-lull-lull men de startar upp svinfort och är mer stabila än något annat moderkort jag någonsin ägt eller arbetat med tidigare (och tro mig, det är en hel del då jag arbetat som datortekniker).