ASRock X79 Extreme9 ser ut att bli en av de riktiga dräparna på moderkortsmarknaden i vinter. Den taiwanesiska tillverkaren släpper nu högupplösta bilder på sina första Intel X79-moderkort ur Extreme-serien och inte minst toppmodellen ser ut att stå för sitt namn.

ASRock X79 Extreme9 är hittills det enda av tillverkarens X79-moderkort som inte listats i svenska butiker och med tanke på vad de första bilderna på kortet avslöjar är det kanske bäst så. ASRock har inte lagt några fingrar emellan utan försett sin Extreme9-modell med det mesta vi kan tänka oss får plats på ett moderkort idag.

Det nattsvarta kretskortet har fått några extra lager koppar och guldfärgade kondensatorer samt grafikdetaljer. Men det är också komponentvalen som fångar vårt intresse. Fem stycken PCI Express 3.0 x16 portar för trevägs SLI och CrossFireX, hela 12 SATA-portar, ett helt knippe USB 3.0-anslutningar (troligtvis 6 eller 8 stycken), åtta stycken DDR3-minnesplatser samt dedikerade knappar för start, omstart och rensning av CMOS. Felsökningsdioder och en rejält tilltagen kylning för spänningsregulatorerna är andra noterbara funktioner.

X79Extreme9

Grädden på moset är ett expansionskort som huserar Creatives senaste fyrkärniga ljudprocessor Sound Core3D samt troligtvis en nätverkskrets från Bigfoot Networks. Även om det senare inte kunnat bekräftats i skrivande stund.

X79Extreme9_45oASRock har inte delgett några prisuppgifter för ASRock X79 Extreme9, men troligtvis blir det ett riktigt premiumkort med en prislapp på runt 4 000 kronor.

ASRock har även passat på att bjuda på bilder från sina övriga X79 Extreme-moderkort och dessa kan ni se här nedan. Prisuppgifter på dessa kort finns för övrigt att hitta här.

X79Extreme7  X79Extreme745o
ASRock X79 Extreme7
X79Extreme4  X79Extreme4-45

ASRock X79 Extreme4

 X79Extreme4M  X79Extreme445

ASRock X79 Extreme4-M

Relaterade artiklar:

 

7
Leave a Reply

Please Login to comment
7 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
5 Comment authors
SS_The_DemonAnton KarmehedhirschTempelJacob Hugosson Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Jacob Hugosson
Medlem

Trevlans, första mATX-kortet!

Tempel
Medlem
Tempel

Fläkt på sydbryggan… Asrock missar som vanligt.

Fredrik
Medlem
Fredrik

[quote name=”Tempel”]Fläkt på sydbryggan… Asrock missar som vanligt.[/quote]
http://www.sweclockers.com/forum/52-nyhetskommentarer/1053368-asus-presenterar-nya-serier-moderkort-med-intel-x79/#post11520808

SS_The_Demon
Medlem
SS_The_Demon

Extreme7 har 4-kanalersminne men 6st DIMM-slots? Hur fungerar det?

SS_The_Demon
Medlem
SS_The_Demon

[quote name=”Anton Karmehed”][quote name=”SS_The_Demon”]Extreme7 har 4-kanalersminne men 6st DIMM-slots? Hur fungerar det?[/quote]Man har bundit två av kanalerna till flera moduler, som på detta viset. Kanal 1 – Modul 1Kanal 2 – Modul 2 Kanal 3 – Modul 3 och 4 Kanal 4 – Modul 5 och 6[/quote] Så det skulle med andra ord betyda att man kan använda alla 4 kanaler men även samtidigt ha mera minne på två av kanalerna, eller? Mao 4 GB – Kanal 1 & 28 GB – Kanal 3 & 4 Totalt 24GB. Man har väl inte kunnat köra såhär tidigare vad jag vet? Men… Läs hela »