ASUS är idag en av de största på marknaden för bärbara och moderkort och det ser ut som att deras nya Transformer blivit en succé för företaget. Vi såg tidigare, och läste många rapporter om att deras Eee Pad Transformer var utsåld vart man än vände sig, men ASUS som fått bukt med problemet säger att man nåt 400 000 sålda enheter i månaden.

ASUS Transformer vart snabbt en succé bland konsumenter då den kommer med en lösning som tillåter dig att sätta fast surfplattan på ett tangentbord för ökad produktivitet, då man faktiskt har ett tangentbord att skriva på. Förutom detta går den då att vika ihop som en helt vanlig bärbar, och tangentbordet har ett inbyggt batteri som ska ge dig den dubbla batteritiden mot tidigare.

asus.eeepad asus.eeepad2

Företaget hade stora svårigheter med att möta efterfrågan på marknaden men nu säger ASUS att man nåt upp till 400 000 sålda enheter per månad vilket har säkrat företagets officiella mål på två miljoner sålda surfplattor 2011. ASUS ska ha efterfrågat 400 000 – 500 000 touch-paneler i månaden detta kvartal vilket antyder att man hoppas att försäljningen håller i sig.

Annons

Även om ASUS med säkerhet når två miljoner detta år ska man ha ett ännu högre mål internt, då man skrivit kontrakt hos Pegatron för 4 000 000 till 4 500 000 enheter av ASUS Transformer under andra halvan av året.

Att surfplattor är på framfart är det ingen tvekan om men många kritiserar dem då det inte finns något produktivt sätt att skriva på. Vi på redaktionen tror att lösningar som ASUS Transformer är framtiden för surfplattor och hoppas att fler företag börjar med liknande koncept framöver.

Källa: Digitimes

Annons

5
Leave a Reply

Please Login to comment
5 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
Jacob HugossonAnton Karmehedcoolacrille Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
coolacrille
Medlem
coolacrille

Hade haft en om jag inte just hade köpt lite SB-grejer 😉 Men jag är riktigt glad att den blev en succé. Älskar hela konceptet med att sätta ett stort batteri som botten i tangentbordsdelen och alla möjligheter att koppla in mus/minnen osv. Kanonprodukt i mina ögon.

Anton Karmehed
Admin

Ser fram emot nästa generations Transformer måste jag säga. En Kal-El CPU och lite mer slimmad design så börjar det verkligen likna något. Även om dagens modell är en av de bättre alternativen redan.

Anton Karmehed
Admin

[quote name=”smartidiot89″]Tänker mer slimmat på själva surfplattan eller även tangentbordet? Tangentbordet tycker ja gärna får behålla sin tjocklek då man får med ett batteri som bokstavligt talat fördubblar användningstiden.[/quote]
Nä just surfplattan. Den är märkbart större och tyngre än Tab 10.1 t.ex, även om det inte är milsvida skillnader på något sätt. Men sen tycker jag att 10-tums plattor är på gränsen till för stora i vilket fall. 🙂