Small preview image

Micrsoft släppte en hel del information om Windows 7 under PDC tidigare i veckan och en av punkterna var operativsystemets systemkrav. Många har klagat på att Windows Vista varit allt för krävande och det faktum att PC-marknaden nu överflödas av netbooks och andra mindre välpresterande maskiner gör det ännu viktigare för Microsoft att skapa ett operativsystem som även går att använda på datorer med lite mindre RAM-minne och klenare processorer än vad vi hittar i stationära maskiner.Man gick så långt att man visade upp en netbook med Windows 7 installerat under PDC och avslöjade bland annat att operativsystemet endast behövde hälften, utan andra program igång givetvis, av de 1GB RAM som datorn var utrustad med.


På Laptopmag ville man undersöka Microsofts påstående på egen hand och man beslutade sig därför för att installera Windows 7 på en ASUS Eee PC 1000H. Överlag var man riktigt nöjda med hur en 1.6GHz Atom-processor och 1GB RAM klarade sig i det nya operativsystemet och även om det är lite svårt att få en bra jämförelse med Windows Vista verkar Microsoft ha rätt i det faktum att Windows 7 inte slukar mer än knappt 500MB RAM.


En av de nyheter man var mycket nöjd över i Windows 7, speciellt fiffigt på en netbook, är den nya nätverkshanteraren som gör det mycket enkelt att hoppa in på trådlösa nätverk med sin dator.Vi hoppas på ytterligare jämförelser som denna mot Windows Vista, men för att vara en tidig betaversion verkar Windows 7 helt klart vara på rätt väg.

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid