ASUS F1A75-I Deluxe har redan dykt upp i våra rapporteringar här på NHW och det färska Mini-ITX moderkortet för AMD Llano är troligtvis hetare än någonsin. Som vi nyligen avslöjat är inte AMD A-serien direkt det optimala valet för överklockare, men detta minimoderkort har nu ytterligare ett ess i skjortärmen för att nå HTPC-marknaden, en dedikerad fjärrkontroll med QWERTY-tangentbord.

ASUS F1A75-I Deluxe har i vanlig ordning fått göra plats för en bred funktionalitet i en liten förpackning och moderkortet hyser förutom sin FM1 sockel bland annat dubbla DDR3-1866-minneskanaler, en ensam PCI Express 2.0 x16 plats för diskret grafikkort. Samt alla möjliga kommunikationsmöjligheter i form av 802.11n WiFi, Bluetooth, två USB 3.0 portar och fyra SATA 6,0 Gbps anslutningar. 

asus.mini

Strömförsörjningen på kortet sköts av en digital spänningsdel med totalt 6 faser och kortet är även utrustat med ASUS dubbla TPU och EPU mikroprocessorer för överklockning och energisparfunktioner. För att känna sig hemma i vardagsrumsbion finns det även flertalet videoutgångar i form av HDMI, DVI och DisplayPort.

En av de mest intressanta funktionerna har hittills fallit mellan stolarna. Med facit i hand kunde vi faktiskt konstatera att vi redan tidigare publicerat information om att moderkortet skulle skeppas med en fjärrkontroll, något som var detaljerat i kortets specifikationer som dök upp på redaktionen tidigare i månaden. Vad vi inte visste då var att ASUS faktiskt lagt lite tanke bakom detta tillbehör och utvecklat en fullfjädrad QWERTY-fjärrkontroll för sitt nya HTPC-moderkort.

asusremote2

asusremoteFjärrkontrollen har enkla navigeringsknappar på ovansidan som även ska kunna användas för att styra muspekaren. Samtidigt som man på baksidan av fjärrkontrollen hittar ett komplett QWERTY-tangentbord. Ett på pappret ypperligt redskap för ett smidigt HTPC-system. Med en prislapp på runt 1 200 kronor inklusive moms ser ASUS F1A75-I Deluxe ut som ett riktigt prisvärt paket och vi ser fram emot att få ta del av detta kort i testlabbet.

Detaljerade specifikationer och fler bilder av kortet hittar man i vår tidigare nyhetsartikel.


Relaterade artiklar:

8
Leave a Reply

Please Login to comment
8 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
5 Comment authors
Anton Karmehedmcnaldofloppercrotale Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Medlem
WIRN

Framkallar helt klart ett vill-ha-behov för ev framtida htpc. Men frågan jag ställer mig är om min htpc verkligen behöver all prestanda (och strömförbrukning) som llano ger, känns somm en AMD E-350 räcker…

Robert Kihlberg
Medlem

Hade varit helt klockren om den var blåtandad…

flopper
Medlem
flopper

skynet?

Medlem
WIRN

[quote name=”Anton Karmehed”]Ja det ska bli riktigt intressant att kika närmare på detta. Jag har precis byggt ihop vår Brazos Mini-ITX HTPC som jag gett lite hintar på redan på facebook. Har inte riktigt fått klart med allting ännu och har inte kunnat utvärdera det på allvar ännu. Men jag har redan sprungit på problem relaterade både till prestanda och värmeutveckling, så i ett Mini-ITX system är det lite pest eller kolera. Men jag tror både problemen är klart överkomliga och det blir mer detaljerad rapport om det senare.[/quote] När får du prestandaproblem med Brazos. (Antar att det är E-350… Läs hela »

Mikael
Medlem
Mikael

Lite synd att de inte kunde få till ett riktigt QWERTY – kolla placeringen av i och k.