Asus har redan tidigare lättat på skynket för sitt nya prestandagrafikkort Geforce GTX 670 DirectCU Mini och nu publicerar komponenttillverkaren en drös nya bilder på kortet. Med en längd på blott 170 millimeter och spetsade frekvenser verkar det bli ett riktigt litet kraftpaket.

Asus har valt att bygga vidare på Nvidias populära grafikkrets GK104 och mer specifikt instegsmodellen i premiumsegmentet, Geforce GTX 670. Redan Nvidias referensdesign av kortet använda sig av ett osedvanligt kort kretskort men en för övrigt usel referenskylare tog upp det sparade utrymmet. Asus väljer att ta detta ett steg längre gnenom att ytterligare korta ned kretskortet och göra en kylare som bara precis täcker själva kortet.

GTX670-DC-Mini_3D

170 millimeter långt är grafikkortet lika djupt som ett mini-ITX-moderkort och trots detta har Asus tryckt in en fullstor GK104 GPU samt 2 gigabyte GDDR5-grafikminne. Grafikkretsen är faktiskt marginellt överklockad från fabrik och ska arbeta i en boostfrekvens på 1 006 megahertz, en marginell ökning från referens på 980 megahertz. Grafikminnet arbetar i samma 6 000 megahertz som referenskortet och ska alltså sammantaget ge kortet något högre prestanda än referensmodellen av GTX 670.

Annons

130315-asus_vga26698

130315-asus_vga26700

Det klart mest intressanta förutom kortets fysiska storlek är själva kylaren. Med sina begränsade mått har Asus använt sig av en massiv ångkammare och en skräddarsydd patenterad fläktlösning. Asus själva menar att kortet i originalutförande faktiskt är marginellt tystare än deras fullstora DirectCU II-modeller, om än troligtvis inte någon märkbar skillnad i ett slutet system. Om detta stämmer är det ett mycket gott betyg för Asus nya minikort då deras DirectCU II-kylare visat framfötterna tidigare i testlabbet.

130315-asus_vga26703

Asus GTX 670 DirectCU Mini kommer att finnas tillgängligt på svenska marknaden från slutet av april och prislappen sägs landa på samma nivå som för Geforce GTX 670 DirectCU II – runt 3 300 kronor inklusive moms.


Annons

3
Leave a Reply

Please Login to comment
3 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
SqwexTQCalathea Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Marcus Heinemo
Medlem

Så sött. Jag skulle vilja se det utan kylare, ”naket”, för det är egentligen där det riktiga jobbet ligger. Referenskretskortet är ju väldigt klent om man överklockar.

xTQ
Medlem
xTQ

Kommer funka fint i diverse HTPC-byggen/mediaservrar/mATX.

Hoppas att kylningen håller vad den lovar och är tyst.

Sqwe
Gäst
Sqwe

xTQ – Ja gillar man att bre på 10 gånger mer än vad som behövs så kommer detta vara perfekt för en htpc eller mediaserver…