Asus hade mängder av nyheter att visa upp under sin presskonferens för Republic of Gamers familjen. En av nyheterna var de två nya entusiastmoderkorten Maximus VI Extreme och Maximus VI Impact. Det sistnämnda familjens första mini-ITX-modell och redo för LN2-överklockning.

Asus passade på att visa kapaciteten hos sina två nykomlingar genom att låta välrenomerade överklockarna André Yang och Shamino köra lite demonstrationer med flytande kväve vid sidan av scenen. Vi passade på att kika närmare medan de två överklockarna lät moderkorten bekänna färg. Med det fullstora Maximus VI Extreme nådde man en klockfrekvens på över 6,8 gigahertz med Intels nya Core i7-4770K processor och Asus meddelade att man kvällen innan kammat hem nästan samtliga förstaplaceringar i Computex överklockningstävling.

På mini-ITX-moderkortet Maximus VI Impact satsade Shamino på minnesöverklockning och visade en rekordhög minnesfrekvens på hela 4 100 megahertz, en imponerande överklockning i ett litet moderkort. Det är kanske inte särskilt troligt att Maximus VI Impact används allt för ofta tillsammans med flytande kväve men med en kraftfull spänningsdel, överklockningsfunktioner och dedikerad ljudkrets ser det ut att vara ett spännande alternativ för små kraftfulla speldatorer.

asus_impactIMG_4413IMG_4432

Vi hoppas kunna bjuda på en närmare titt av de nya moderkorten framöver.

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid