Asus ROG Poseidon GTX 1080 Ti tar sikte på entusiastgamers och gör det med en maffig hybridkylare där du kan välja – luft eller vatten.

Asus har för vana att kontinuerligt lansera ett Posedion-märkt grafikkort och företaget gör det i regel endast för extra kraftfulla och påkostade grafikkort. Att det nu kommer en Poseidon-modell av Nvidias nylanserade Geforce GTX 1080 Ti är med andra ord ingen överraskning. Grafikkortet springer åttor kring allt annat i prestanda, löjligt dyra syskonet Titan X undantaget, och har en GP102 GPU som matchar väl med Poseidon.

ROG Poseidon GTX 1080 Ti kan köras med luft eller vatten

Asus ROG Poseidon GTX 1080 Ti ska nämligen råda bot på de värmeproblem som inte minst Nvidias Founder’s Edition-modeller lider av. Nvidias kraftfullaste konsument GPU är nämligen inte bara väldigt kraftfull utan även alstrar även rejält med värme. Något som med en mindre dimensionerad kylare som Nvidias referenskylare ger höga temperaturer och prestandaförluster.

Medan även traditionella partnerkort med större luftkylare lär klara av att kyla en GP102 GPU utan att få problem med ”throttling” har Poseidon ett ess i skjortärmen. Den stora hybridkylaren kan kyla grafikkretsen antingen med traditionell luftkylning eller kombinera detta med vatten. Grafikkortskylaren har nämligen en integrerad vattenloop och kan kopplas in på ditt befintliga vattenkylningssystem. Kylarens G1/4 fästen gör det enkelt att koppla in de flesta vattenkylningssystem och Asus lovar riktigt fina temperaturer.

Runt 50°C med vattenkylning

Asus Directcu H2O-kylare har även finslipats sedan tidigare generationer och ska leverera 20% bättre vattenflöde samt 40 procent större värmeavledningsyta. Detta ska i ren prestanda ge ett grafikkort som med bara luftkylaren aktiv arbetar vid runt 70 grader celsius och med vattenkylaren inkopplad sjunker ner till imponerande 50 grader celsius. Betydligt lägre än de 80+ grader celsius som Nvidias Founder’s Edition-kylare levererar.

Förutom bättre kylningskapacitet har Asus som väntat tryckt in deras Aura RGB-belysning där en LED-panel på sidan av kortet kan styras av mjukvara.

Själva kretskortet är som väntat också påkostat och kommer med två 8-pins strömkontakter samt en rejäl spänningsdel. Vi hittar även Asus Fanconnect II-teknik som gör det möjligt att koppla in chassifläktar till grafikkortet för att styra kylningen i datorn efter grafikkortets temperaturer.

Asus ROG Poseidon GTX 1080 Ti kommer även att få uppskruvade klockfrekvenser från fabrik. Exakt vart dessa landar på och hur mycket grafikkortet kostar är dock ännu oklart. Säljstarten ska se någon gång under andra kvartalet 2017.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

2
Leave a Reply

Please Login to comment
1 Comment threads
1 Thread replies
1 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
Anton KarmehedRobert Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Robert
Medlem
Robert

Vart får ni informationen om 6+8 pin ström. På ASUS hemsida står 8+8 pin.
https://www.asus.com/Graphics-Cards/ROG-POSEIDON-GTX1080TI-P11G-GAMING/specifications/